Mărturia tulburătoare a italianului considerat "pacientul zero" în România. Viața lui s-a schimbat complet: "Eram considerat un delincvent și un purtător de virus"

 Oana Pantazi
.

Cesare Emendatori, cel despre care s-a spus că a adus COVID-19 în România, a povestit despre infernul pe care l-a creat în viața sa noul coronavirus. Și nu din cauza bolii, ci ca urmare a stării de vinovăție care i-a fost indusă. Iată prin ce a trecut cel considerat „pacientul zero” în România!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Viața lui Cesare Emendatori și a familiei sale s-a transformat într-un coșmar în momentul în care italianul a fost considerat vinovat pentru propagarea noului coronavirus nu doar de către autoritățile italiene, ci și de către cele române. În timp ce italienii considerau că a adus virusul din România, românii susțineau că a venit cu el din Italia, iar aceste acuzații s-au dovedit mai devastatoare decât boala în sine…

La vremea respectivă, în presa din România s-a scris că Emendatori fusese la o partidă de vânătoare, unde au participat mai mulți oameni din Gorj și Dolj, pe care i-ar fi contaminat. În aceeași perioadă, italienii îl acuzau că a adus virusul din România!

Citește și: Raed Arafat nu exclude apariția unui al doilea val de coronavirus chiar în vară: „Nu trebuie să fim deloc relaxați, deloc neglijenți”

„Eu nu am infectat pe nimeni”

Într-un interviu exclusiv pentru Digi24, italianul a povestit că, pandemia fiind la început atunci, nici el și nici medicul său nu au suspectat că ar fi fost vorba despre coronavirus.

Eu nu am infectat pe nimeni. Nici în România, nici aici. Acolo am ajuns marți noapte la Craiova, cu un avion. Am mers direct acasă, acolo am avut febră, dar am luat o tachipirină (nr. paracetamol) și dimineață nu mai aveam febră. Am fost la primărie să plătesc taxele. Am scos bani, am plătit taxele și am mers acasă. Atunci am avut iar febră”, a povestit Cesare Emendatori.

Italianul bănuiește că s-a infectat în Rimini

Emendatori a aflat că are coronavirus abia după ce s-a întors în Italia și astfel a devenit „pacientul zero” în România și „pacientul 1” în Rimini… S-a spus că italianul a intrat în contact cu primul pacient român, un tânăr de 24 de ani, deoarece a mers la fabrica la care lucra acesta, însă afaceristul susține că nu au intrat în contact direct. Emendatori suspicionează că a contractat virusul la un târg, în Rimini.

„În Italia, când am ajuns, am mers la spital. Și aici la fel, au controlat toți angajații, nimeni nu a avut virusul. L-a avut doar un muzicant. Noi credem că virusul l-am luat când a fost târgul la Rimini, am avut mulți clienți chinezi, de la Milano, din Portugalia. Am avut karaoke, am cântat, credem că l-am luat de pe microfoane. Presupunem. Nu se știe”, a mai declarat omul de afaceri pentru sursa citată.

Citește și: Modelul Bianca Dobroiu s-a vindecat de coronavirus, după 74 de zile: „A fost un coșmar”. Primul lucru pe care l-a făcut când a aflat că rezultatul e negativ

„În Italia devenisem un infectat care a adus virusul din România

Cel mai dureros însă pentru omul de afaceri de 71 de ani a fost faptul că devenise inamicul public numărul 1, atât în România, cât și în Italia, fiind acuzat din ambele părți de propagarea virusului. „În România eram un delincvent și un purtător de virus, în Italia devenisem un infectat care a adus virusul din România. Nici nu știai ce să faci„, povestește Emendatori.

La fel de tulburătoare este și mărturia soției acestuia, Alina Volintiru, care a povestit prin ce clipe de coșmar a trecut familia lor.

„Am cerut ajutor la mulți prieteni care erau apropiați mie, nu a venit chiar nimeni să mă ajute pentru că erau… le era frică. Am cerut numai să-mi facă cumpărăturile, nu s-au prezentat pentru că le era frică. Când ieșeam afară și întindeam rufele, toți îmi spuneau să intru în casă și nimeni să nu treacă prin fața casei mele, că vor lua virusul. Eram foarte supărată. Am plâns și am stat în casă, soțul la spital, am suferit mult, eram singură”, a povestit aceasta pentru Digi24, menționând că primeau mesaje de la români care îi „mulțumeau” soțului ei că a adus boala în Romțânia!

În pofida momentelor grele prin care a trecut, acum, Cezare Emendatori este pregătit să-și repună afacerea pe picioare și privește cu optimism momentul în care își va redeschide restaurantul unde, din când în când se gătește și mâncare cu specific românesc.

Foto: Facebook

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton