Mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, emis de Curtea Internațională de la Haga. E acuzat de crime de război

 Radulescu Ruxandra
.

Curtea Internațională de la Haga a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, pentru crime de război. Curtea Internațională consideră că președintele Rusiei, Vladimir Putin, este responsabil pentru crime de război, în timpul războiului din Ucraina. Vadimir Putin este căutat sub suspiciunea de deportare ilegală a copiilor şi de transfer ilegal de persoane de pe teritoriul Ucrainei în Federaţia Rusă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Curtea Internațională de la Haga a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, pentru crime de război. Moscova a negat în mod repetat acuzațiile conform cărora forțele sale ar fi comis atrocități în timpul războiului din Ucraina declanșat la 24 februarie 2022. Separat Curtea Internațională a emis un mandat și pe numele Mariei Lvova-Belova, comisarul rus pentru drepturile copilului, sub aceleași acuzații.

Curtea Internațională de la Haga a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, pentru crime de război

Curtea Internațională de la Haga a cerut arestarea lui Putin sub suspiciunea de deportare ilegală a copiilor și transfer ilegal de persoane de pe teritoriul Ucrainei în Federația Rusă.

Separat, instanța a emis un mandat pentru Maria Lvova-Belova, comisarul rus pentru drepturile copilului, cu aceleași acuzații.

Procurorul ICC Karim Khan a deschis o anchetă cu privire la posibile crime de război, crime împotriva umanității și genocid din Ucraina în urmă cu un an. El a subliniat în timpul a patru călătorii în Ucraina că se uită la presupuse crime împotriva copiilor și vizarea infrastructurii civile.

Citește și:Monica Anghel devine instructor de fitness după ce a slăbit 43 de kilograme: „Vreau să le împărtășesc oamenilor despre cum ar putea să aibă o viață sănătoasă'

Citește și: Alina Pușcaș nu a mers la înmormântarea tatălui ei: ‘Părinții nu îi alegi. Nici nu am ce să iert’. Ce relație a avut cu el

Judecătorii de la Curtea Internațională de la Haga, despre acuzațiile împotriva lui Putin

Judecătorii preliminari de la Curtea Internațională de la Haga consideră că există motive pentru a-l considera pe președintele Vladimir Putin, vinovat de crime de război, în timpul conflictului din Ucraina.

„Există motive rezonabile pentru a considera că fiecare suspect poartă răspunderea pentru comiterea dea crime de război prin deportarea ilegală a populației și prin transfer ilegal de populație din zonele ocupate ale Ucrainei în Federația Rusă, afectați fiind copiii ucraineni'. notează Libertatea.ro

FOTO: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton