Legătura neașteptată dintre COVID-19 și lactatele de băut. Specialiștii susțin că probioticele ne-ar putea ajuta în lupta anti-coronavirus

 Cica Cristina
.

Specialiști din toate colțurile lumii înceacă să descifreze misterele din jurul coronavirusului, încearcă să înțeleagă cum lucrează acesta în corpul nostru. Astfel, au ajuns de această dată la probiotice. Iată cum ne-ar putea ajuta în lupta anti-COVID-19!

iaurt-1iaurt-1

O nouă teorie a fost lansată de experții francezi, care au analizat minuțios comportamentul populaţiilor microbiene care colonizează corpul nostru, astfel încât să-șă poată explica care sunt diferenţele dintre categoriile de persoane cu risc de îmbolnăvire şi cele care reușesc să se mențină sănătoase. Astfel, s-a ajuns la surprinzătoarea concluzie că de folos în terapia împotriva COVID-19 ar putea fi probioticele.

Citește și: Ce gătește Cristina Șișcanu în plină pandemie de coronavirus și ce investiții a făcut pentru copiii:'Am cumpărat tobogan, căsuțe din lemn, vrem să luăm și trambulină!

Experții arată că noul coronavirus ar putea infecta anumite bacterii prezente în organism și în acest fel să ascundă, de fapt, virusul. Mai exact, virusul ar infecta bacteriile Prevotella care provoacă ulteior inflamaţii ce pot fi chiar fatale. Este binecunoscut faptul că infecţiile care implică Prevotella dau infecţii respiratorii, inclusiv acute, notează libertateapentrufemei.ro.

„Se vorbeşte exact de acest aspect, că Sars Cov 2, virusul, ar putea la un moment dat la acele persoane care au o microfloră bine reprezentată să determine această coinfecţie, am putea spune, bacterie cu virus, şi aşa să se explice de ce, la un moment dat acele persoane fac o formă severă.

Citește și: Ce trebuie să facem atunci când ne întoarcem acasă de la cumpărături. Sfaturi practice de la dermatolog pentru a evita îmbolnăvirea cu noul coronavirus

Copiii, având o floră mai puţin reprezentată, fac forme uşoare, asta ar putea să fie o ipoteză, sigur că e greu de susţinut, şi este greu să ne dăm seama dacă într-adevăr aşa se întâmplă lucrurile, avem nevoie de studii care să fie reprezentate de un număr mare de persoane”, indică medicul Adrian Marinescu.

Se pare că probioticele ar avea capacitatea de a împiedica Prevotella să formeze biofilme, adică unul dintre mijloacele cu care bacteriile se apără de sistemul nostru imunitar şi de antibiotic, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Ce înseamnă „regula celor 6 secunde” în lupta cu noul coronavirus.Sfatul cercetătorilor pentru a rămâne sănătoși în timpul pandemiei COVID-19

„Dacă aceste date vor fi la un moment dat susţinute, da, ar avea logică această asociere medicamentoasă”, mai susține medicul Marinescu.

Rezultatelor studiilor sunt promițătoare, însă până la acest moment nu există certitudini. Totuși, de menționat ar mai fi că echipa de cercetare a Universităţii din Colorado intenționează să utilizeze o versiune modificată genetic a bacteriei lactobacillus acidophilus, care se găseşte de regulă în iaurt, chefir, sana.

Între timp, nu ne costă absolut nimic să consumăm produse precum iaurt, sana sau chefir. Sunt sănătoase și ne-ar putea fi un real sprijin în lupta împotriva coronavirusului.

Sursa foto: pixabay.com, pexels.com

Citește și: Obiectul care nu trebuie să lipsească din nicio casă, pe timpul pandemiei de coronavirus.Cum poți depista boala înainte să se agraveze

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton