La ce vârstă vor ieși femeile la pensie din 2023

 Raiciu Adriana
.

La ce vârstă vor ieși femeile la pensie din 2023. Începând cu ianuarie 2023, vârsta de pensionare pentru femei se va modifica. Dacă până acum persoanele de sex feminin ieșeau la pensie la 61 de ani, de anul viitor lucrurile se vor schimba.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

La ce vârstă vor ieși femeile la pensie din 2023. Începând cu luna ianuarie a anului 2023, vârsta de pensionare pentru femei se va modifica. Mai exact, din prima lună a anului viitor, vârsta de pensionare va crește la 62 de ani, în conformitate cu Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

La ce vârstă vor ieși femeile la pensie din 2023. Totodată, până în anul 2030,  vârsta de pensionare va crește până la 63 de ani, iar, până în anul 2035, aceasta va ajunge la 65 de ani.

Citește și: Horoscop săptămânal 17-23 octombrie 2022.Zodia care face sacrificii

Citește și: Povestea bărbatului care s-a căsătorit de 53 de ori în 43 de ani.Cât a durat cea mai scurtă căsnicie

Citește și: Adina Alberts și Viorel Cataramă au fost despărțiți, timp de 10 zile:„Mi-am luat copilul şi am plecat, pentru că voiam să-l protejez. Soţul meu avea nişte…’

Citește și: Mama Deliei își apără fiica, după ce a fost pusă la zid de Cezar Ionașcu:'Un bărbat care se bagă în treburile muierilor'

La ce vârstă vor ieși femeile la pensie din 2023

„Se încearcă o eșalonare a vârstei de pensionare. Dacă se va hotărî lucrul acesta, se va face eșalonat, creșterea să fie foarte lină şi să nu afecteze într-un mod frontal anumite categorii de pensionare”, a spus Danie Baciu, președintele Casei Națioanele de Pensii, la Antena 3 CNN.

De asemenea, stagiul de cotizare pentru femei va urca la 32 de ani. În momentul de față, potrivit actului normativ citat și verificat de Bugetul.ro, vârsta de pensionare pentru femei este 61 de ani și 11 luni, stagiul complet de cotizare fiind 31 de ani și 11 luni.

În acest moment, vârsta de pensionare în țara noastră este de 63 de ani pentru femei și 65 de ani pentru bărbați. În plus, stagiul minim de cotizare este de 15 ani și stagiul complet de cotizare este de 35 de ani, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.  

sursă foto- Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton