Klaus Iohannis va petrece Paștele acasă, cu soția lui, Carmen: "Nu vom invita pe nimeni la masă, nu vom merge la nimeni la masă". Sfaturile președintelui pentru români, cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

 Lupescu Anca
.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să stea acasă de Paşti. El a spus că va celebra această sărbătoare creştină, duminică, alături de soţia sa, Carmen.

„O să stau acasă împreună cu soţia mea, Carmen. Vom fi doar noi doi. Nu vom invita pe nimeni la masă, nu vom merge la nimeni la masă', a afirmat el miercuri, cerându-le românilor să procedeze la fel. 

Citește și: Klaus Iohannis: „Urmează săptămâni foarte dificile, critice pentru sistemul sanitar'. Apel la românii din diaspora: „Nu veniți acasă de Paște'

Șeful statului a preciat că vremea frumoasă nu înseamnă dispariția virusului și că relaxarea măsurilor luate în starea de urgență nu va duce decât la o înmulțire violentă a virusului. 

„Duminică este Învierea Domnului pentru cotolici, iar cealalltă duminică pentru ortodocși. Eu, personal, voi sărbători duminic.  Vă spun ce fac eu. Voi sta acasă, impreună cu sotia mea. Vom fi doar noi doi. NU vom merge la Biserica. Vom urmări liturghia de la televizor. Asta, dragi români,  aștept  și de la voi. E greu. Nu mai putem să ieșim afară de data asta cu prietenii. Dacă acum scăpăm din mână pademia va fi foarte greu apoi', a spus Klaus Iohannis

Citește și:Klaus Iohannis prelungește starea de urgență cu încă o lună: „Este o criză care afectează întreaga economie”

El i-a îndemnat pe toţi românii să sărbătorească Paştele catolic sau Paştele ortodox în casă.

„Vom fi acasă, vom urmări liturghia la TV, vom aprinde o lumânare în casă şi ne vom ruga. Asta mă aştept, dragi români, să faceţi cu toţii', a subliniat el.

Şeful statului a fost miercuri la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei.

'În acest moment însă, vreau să aduc, pe scurt, în discuție două teme care mi se par foarte importante, teme care vă privesc pe dumneavoastră, dragi români, pe toți. Prima temă – vremea este frumoasă, auzim la știri că sunt unele țări deja unde se face un plan pentru relaxare. Oricât de rău îmi pare, trebuie să vă spun clar, pe față: noi, în România, nu suntem în această fază. La noi, în România, din păcate, numărul de cazuri crește, numărul de persoane care sunt tratate în urgențe crește, și chiar dacă ne dorim cu toții să se termine cât mai repede această criză, vă spun că la noi încă nu suntem în faza în care putem să ne relaxăm. Și vreau să vă spun mai mult: depinde de noi cât mai durează până când putem să venim cu un plan de relaxare a măsurilor. De ce depinde de noi: fiindcă această infecție, acest virus, merge de la om la om.', a declarat Klaus Iohannis.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton