Klaus Iohannis, despre toate scumpirile din România: "Vinovat este Putin!"

 Oana Pantazi
.

Întrebat de jurnaliști care este cauza creșterii rapide a prețurilor, preşedintele Klaus Iohannis a susținut, recent, că Vladimir Putin este de vină pentru inflație, care în România are un nivel foarte ridicat, și nu Guvernul sau Parlamentul.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Reacția președintelui Klaus Iohannis a venit după ce a fost întrebat de jurnaliști cum comentează anunțul privitor la inflație făcut de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Potrivit acestuia, în iulie 2021, în România s-a înregistrat o creştere extrem de rapidă a preţurilor.

COP26 in GlasgowCOP26 in Glasgow

Klaus Iohannis, despre toate scumpirile din România

Președintele Kalus Iohannis a declarat că inflaţia este ‘doar un factor şi că are încredere că Guvernul României a luat şi va lua în continuare ‘măsurile care se impun, susținând că problema nu este românească, ci una globală, noptează PRO TV.

Citește și: Zelenski, schimbare de strategie: „Suntem pregătiți să purtăm negocieri cu Rusia, atât timp cât nu este prea târziu”

Citește și: Cum se simte Valentin Uritescu după ce a fost internat în stare gravă la spital.Actorul este la ATI, în stare stabilă

Citește și: Povestea de dragoste dintre Chef Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru a început la Vama Veche: Totul a plecat de la o poză’/ EXCLUSIV

Citeste si: Anamaria Prodan, declarații înainte ca Reghe să devină din nou tată: „E o chestie de respect pentru familia mea și pentru încă soțul meu/ EXCLUSIV

„Daţi-mi voie să răspund într-un cadru mai larg. Inflaţia e un factor şi am toată încrederea că Guvernul va lua măsurile care se impun. Dar haideţi să vedem de ce am ajuns aici, inflaţia, preţurile la energie, asta s-a întâmplat nu pentru că nu şi-a făcut cineva treaba. Vor fi aceste probleme în plan global. Toate acestea au o singură cauză şi ea e războiul lui Putin împotriva Ucrainei. Guvernul României poate să amelioreze impactul acestei crize şi să ajute consumatorul vulnerabil, persoanele cu venituri mici, a spus Klaus Iohannis.

„Vinovat este Putin!”

Klaus Iohannis a mai spus că, în viziunea sa, vinovat pentru inflație este Vladimir Putin. Președintele României a atras atenția că este vorba despre o problemă globală, cauzată de războiul din Ucraina.

Problemea e una globală şi în SUA inflaţia se apropie de 10%, şi în ţări din Europa. Am avut aseară o discuţie cu premierul, mi-a prezentat măsurile pe care le planifică ei. Trebuie să fim foarte realişti, crizele nu se vor termina mâine, iar situaţia se va complica. Se găsesc anumite soluţii, dar nu e cazul să încercăm să aruncăm vina asupra Guvernului, Parlamentului sau clasei politice. Vinovat este Putin, care a declanşat acest război împoriva Ucrainei' – a conchis Klaus Iohannis.

Vezi şi ce este PIB-ul unei țări şi cum se calculează, precum şi ce este inflația și cum se calculează aceasta!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton