Judecarea apelului în dosarul "Colectiv" va avea loc abia la toamnă. Rudele victimelor sunt revoltate: "E o insultă şi o bătaie de joc"

 Cica Cristina
.

Magistrații de la Curtea de Apel București au decis primul termen în judecarea apelului din dosarului „Colectiv'. Acesta va avea loc la toamnă, pe data de 18 septembrie. Rudele celor care și-au pierdut viața în cumplita tragedie sunt revoltate că la 5 ani de incendiu încă nu s-a stabilit niciun vinovat prin decizie definitivă a instanţelor.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

În luna aprilie s-au împlinit deja patru ani de când patronii clubului Colectiv, cei ai firmei de artificii şi unul dintre pirotehnişti au fost trimiși în judecată, după ce pe data de 30 octombrie 2015, 65 de persoane și-au pierdut viața într-un incendiu izbucnit în clubul Colectiv.

Tribunalul Bucureşti a dat deja o primă sentinţă, în luna decembrie a anului 2019, apoi dosarul „Colectiv' a ajuns la Curtea de Apel Bucureşti, care a fixat primul termen pentru 18 septembrie 2020, la ora 9:00.

Citește și: Raed Arafat, avertisment de ultimă oră! „A crescut alarmant numărul de cazuri.Am putea reveni la unele măsuri'

Irina Chelba: „E revoltător”

Precum era de așteptat, rudele victimelor s-au arătat extrem de indignate de data la care s-a stabilit termenul apelului.

'E revoltator şi, ca de obicei, o insultă şi o bătaie de joc la adresa noastră, a tuturor celor care am avut de suferit din cauza tragediei.Până la vacanţa judecatorească mai aveau destul timp ca să pună primul termen. Dar, din moment ce am aflat din surse că există presiuni politice să se pună batista pe ţambal pe tot ce înseamnă Colectiv, nu mă mai miră nimic din partea celor care ar trebui să le facă dreptate celor ucişi sau răniţi la Colectiv', susține Irina Chelba, sora lui Alexandru, unul dintre tinerii care s-au stins din viața în urma incendiului de la Colectiv.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: „E posibil ca într-o lună numărul îmbolnăvirilor să ajungă aproape de zero'.Ce spune despre măsurile de prevenție

Eugen Iancu: 'Mi-aș dori termene cât mai apropiate '

'Normal că mi-aș dori termene cât mai apropiate. Mai avem 5 luni și se fac 5 ani. Dar, în actuala conjunctură, este de înțeles această perioadă lungă, în care nu s-a prea muncit.'

Mai mult decât atât, vedem că președintele anunță că lupta anticorupție nu mai este de actualitate', transmite Eugen Iancu, tatăl altui tânăr care a avut aceeași soartă la Colectiv, potrivit libertatea.ro.

Narcis Hogea: „Este foarte greu”

La rândul lui, Narcis Hogea, tatăl lui Alex Hogea, este de părere că termenul în septembrie este „cam lung. Tot sperăm să terminăm odată şi să aflăm măcar o parte din vinovaţii pentru moartea copiilor noştri. O să treacă 5 ani şi n-o existe niciun vinovat.

Este foarte greu, trecem prin diverse stări, câteodată credem că ne luptăm cu morile de vânt. Dar, pe de altă parte, ştim că trebuie să luptăm în continuare, pentru ca lucrurile acestea să nu se mai repete!'.

Citește și: Nelu Tătaru consideră că vaccinarea anti-COVID nu ar trebui să fie obligatorie:„Este o patologie nouă. E dificil fără o perioadă de testare, de evaluare'


Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton