Italianul confirmat cu coronavirus a intrat în contact cu zeci de persoane din România! Ce măsuri au luat autoritățile

 Oana Pantazi
.

Cesare Emendatore, italianul în vârstă de 71 de ani care a fost confirmat cu coronavirus după ce s-a întors dintr-o vizită de 5 zile din România, a panicat o țară întreagă. Iată ce se întâmplă acum cu cei care au intrat în contact cu el și ce măsuri iau autoritățile!

În momentul de față, în Italia, numărul cazurilor de coronavirus a crescut la 325, 11 oameni pierzându-și viața, așadar virusul care a atacat cu virulență Europa a creat o panică de nedescris în rândul populației, și în special în România. Cum cei mai mulți români din diaspora se află în Italia, teama populației este oarecum justificată, cu atât mai mult cu cât amenințarea este tot mai aproape.

Ieri, știrea că Cesare Emendatore, un cetățean italian în vârstă de 71 de ani, a fost depistat cu coronavirus imediat după ce s-a întors din România a făcut românii să se pregătească parcă pentru sfârșitul lumii, supermarketurile fiind deja golite de provizii! Din păcate, italianul, care se află acum în spital în Rimini, pe timpul șederii în România a intrat în contact (în județele Dolj și Gorj) cu nu mai puțin de 50 de persoane – începând cu pasagerii avioanelor cu care a călătorit și până la familie, prieteni, inclusiv personalul de la firma de unde și-a închiriat mașina.

„Cetățenii din zonele pe unde a trecut italianul sunt speriați”

Prefectul de Gorj, Ion Rujan, a declarat: „Persoanele sunt în carantină și nu au voie să intre în contact cu lumea. Cetățenii din zonele pe unde a trecut italianul sunt speriați. Este o încărcătură emoțională puternică, pentru că nu știm nimic despre coronavirus. Am trimis un lot de 13 probe la Matei Balș, iar un al doilea lot va pleca în curând, iar investigația este în curs, pentru a vedea dacă sunt mai mulți oameni care au intrat în contact. Nu a fost numai în Bâlteni, dar a fost și în Tg. Jiu și s-a întâlnit cu mai multe persoane, pe care le-am identificat”.

„Coronavirusul din China face ravagii în lume”

Prefectul de Dolj, Dan Narcis Purcărescu: „Am identificat cei doi salariați de la firma de la care italianul a închiriat mașina. Cei doi sunt în carantină, iar acum încercăm pasagerii din avion, 22 la ducere, 22 la întoarcere, plus echipajul avionului cu care a călătorit italianul. Coronavirusul din China face ravagii în lume. Ce trebuie să știm și cum putem preveni îmbolnăvirea Recomandări Coronavirusul din China face ravagii în lume. Ce trebuie să știm și cum putem preveni îmbolnăvirea.

Probele de la cei doi oameni au fost prelevate probe la ora 8, așteptăm rezultatele. Cei doi sunt în carantină și nu prezintă simptome. Teoretic, cei care au intrat în contact, în avion, cu italianul, ar trebui să intre în carantină. Am încercat să creionăm traseul italianului și, până acum, avem date că acesta nu s-a mai oprit pe drum, la cafenele sau benzinării. Am vizionat imaginile de la aeroport. După ce a ieșit din aroport, a luat masina și a plecat la rude în Gorj. La întoarcere, a predat mașina și s-a îmbarcat. NU este cazul să ne alarmăm, nimeni nu trebuie să intre în panică, avem situația sub control”.

„Până acum nu sunt cazuri de coronavirus”

Nelu Tătaru, secretar de stat în ministerul Sănătății: „Au fost recoltate 32 de probe, 11 negative dintre acestea, iar până acum nu sunt cazuri de coronavirus' I-am identificat pe toți cei cu care a călătorit italianul în avion, evaluăm persoanele care au stat cel mai aproape de italian. Nu avem niciun caz de coronavirus, toate probele au fost negative.

În concluzie, la ora actuală ne luptăm doar cu panica indusă nu atât de boală, cât de știrile alarmiste.





Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton