ÎPS Pimen a murit la o lună după ce a fost infectat cu noul coronavirus. Ierarhul era internat la Spitalul ”Matei Balș” din Capitală

 Stamen Diana
.

ÎPS Pimen a murit în noaptea de marți spre miercuri, la o lună după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților era internat la Spitalul 'Matei Balș' din București.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Ierarhul avea 90 de ani și s-a stins din viață după cel de-al doilea atac de cord, potrivit basilica.ro. ÎPS Pimen a murit la o lună după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Citește și: ÎPS Pimen a fost diagnosticat cu COVID-19. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a fost adus cu elicopterul la Matei Balș

Pe data de 20 aprilie, Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a fost transportat de urgență cu elicopterul la București, unde a fost internat la Spitalul 'Matei Balș'. Din cauza unor complicații pulmonare apărute, Ierarhul a fost intubat și ventilat mecanic de pe data de 1 mai.

ÎPS Pimen a murit în noaptea de marți spre miercuri, în jurul ore 00.50. Înaltul ierarh a primit trei doze de plasmă hiperimună de la donatori vindecați și a beneficiat și de tratamente revoluționare, care au dat rezultate foarte bune în alte locuri ale lumii.

Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Pimen a muritArhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Pimen a murit

ÎPS Pimen va fi înmormântat la mănăstirea Sihăstria Putnei

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților va fi înmormântat la Suceava și se va respecta legislația pentru victimele COVID-19.

„Da…Înaltpreasfințitul Pimen a trecut la Domnul.

Biserica Ortodoxă Română a pierdut astăzi un vrednic de pomenire ierarh al ei, pe cel care a fost Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților în ultimii 29 de ani și al cărui nume, alături de ale altor înaintași ai săi, va rămâne mereu legat de ocrotirea splendidelor mănăstiri bucovinene.

Conform legislației în vigoare pentru cazurile persoanelor decedate diagnosticate cu Covid, după punerea în sicriul sigilat, acesta va fi preluat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, care, împreună cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, va decide data și detaliile înmormântării.

Mormântul se află la mănăstirea Sihăstria Putnei din județul Suceava. În actuala situație, conform Statutului BOR, cel care va administra temporar eparhia este Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Damaschin Dorneanul', a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Citește și: ÎPS Pimen a primit plasmă convalescentă, cel mai nou tratament anti-COVID din România. Primul pacient tratat astfel a ieșit de la Terapie Intensivă

FOTO: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton