Gripa sezonieră și COVID-19 se pot suprapune. Verdicul medicilor: șansele de supraviețuire sunt minime

 Oana Pantazi
.

Sezonul rece este aproape și trebuie să ne așteptăm la și la apariția cazurilor de gripă… Din păcate, combinația între gripa sezonieră și COVID-19 se poate dovedi fatală!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Combinația dintre gripa sezonieră și COVID-19 poate fi fatală, în condițiile în care sezonul gripal este aproape. Dat fiind că vorbim în ambele cazuri despre boli respiratorii contagioase, contractarea ambelor virusuri se poate dovedi fatală, cu atât mai mult cu cât COVID-19 are o rată de mortalitate mult mai mare decât gripa comună.

Mai mult, dat fiind că ambele virusuri au simptomatologie comună, confuzia creată de acest lucru le va da de furcă medicilor, dar și pacienților, gradul de panică indus în rândul populației fiind, implicit, mult mai mare.

Citește și: Loredana dezvăluie secretele unei căsnicii de 22 de ani: „Relația nu e atât de solicitantă”/ EXCLUSIV

Gripa sezonieră și COVID-19 – merge același vaccin?

Dat fiind că cercetătorii încă se străduiesc să găsească cea mai bună formulă de vaccin anti-COVID, este clar că vaccinul antigripal nu funcționează și în cazul coronavirusului.

Totuși, vaccinarea antigripală ne poate proteja de gripa sezonieră ferindu-ne să contractăm în același timp și ambele virusuri. În condițiile în care noul coronavirus s-a dovedit deja extrem de periculos și cu repercusiuni pe termen lung, infectarea în paralel și cu virusul gripal poate deveni fatală.

Vaccinul antigripal nu ne va feri de COVID-19, ci de posibilitatea nefastă de a contracta ambele virusuri în același timp, așadar vaccinarea antigripală se impune, pentru a preîntâmpina măcar infectarea cu virusul gripal sezonier.

Citește și: Dieta Evei Mendes. Secretul care o ajută pe actriță să arate fabulos la 46 de ani

COVID-19, mortalitate mai ridicată decât gripa sezonieră

Dat fiind că se apropie sezonul rece și, mai mult, au început și școlile, iar pericolul de infectare crește exponențial, Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a precizat că în perioada următoare vor fi distribuite 3 milioane de doze de vaccin antigripal pentru persoanele aflate în grupa de risc. Gripa sezonieră și COVID-19 riscă să crească rata mortalității și mai mult.

Chiar dacă vaccinul nu țintește SARS-CoV-2, dat fiind că gripa sezonieră și CODID-19 se pot suprapune, pentru segmentul vulnerabil de populație – aici intră persoanele cu vârste cuprinse între 65 și 85 de ani și cei cu comorbidități – dubla îmbolnăvire se poate dovedi fatală. Asta cu atât mai mult cu cât COVID-19 are o mortalitate mai ridicată decât gripa sezonieră, iar repercusiunile bolii se întind pe o perioadă mult mai mare.

Mai mult, dacă virusul gripal de anul acesta va fi unul agresiv, asocierea cu COVID-19 va agrava extrem situația. Drept urmare, medicii recomandă populației vaccinarea împotriva gripei sezoniere, pentru a preîntâmpina asocierea celor două virusuri.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton