Fotografiile care le-au adus sfârșitul protagoniștilor: 10 selfie-uri făcute cu doar câteva secunde înainte ca ei să moară

 Dumba Gabriela
.

Obsesia de a face selfiuri poate fi considerată o tulburare mentală, avertizează psihologii. Din păcate, disperarea după poze spectaculoase, realizate în locuri extrem de periculoase, s-a dovedit mortală pentru unii oameni.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Un experiment derulat în India, ţara care are cei mai mulţi utilizatori pe Facebook, precum şi cel mai mare număr de decese, ca urmare a încercării de a face selfie în locaţii periculoase, a confirmat faptul că există trei nivele de selfism.


Selfismul începe la acele persoane care îşi fac selfie de cel puţin trei ori pe zi, dar nu le postează în social media. În continuare se află faza „acută a tulburării în care fotografiile sînt afişate pe reţelele de socializare.

În cea de-a treia etapă „cronică, oamenii simt o dorinţă incontrolabilă de a face fotografii de sine în fiecare oră, postîndu-le mai mult de şase ori pe zi.
Cercetătorii au descoperit că persoanele care suferă de selfism doresc atenţie, sînt adesea lipsite de încredere în sine, speră să-şi întărească poziţia socială şi doresc să simtă că fac parte dintr-un grup, prin postarea constantă a imaginilor lor.

Revista spaniolă Marca a publicat o galerie foto sinistră, a celor care au încercat să obțină cele mai interesante selfieuri, dar au sfârșit tragic.

Spania este pe locul 4 mondial la decese din această cauză. Iată câteva dintre poveștile sinistre ale celor care au murit încercând să obțină mai multe likeuri sau fiind foarte neatenți atunci când chiar nu era cazul. 

 

2-12-1
  1. Emma Wilis a sărit de pe o stâncă, în încercarea de a face un selfie spectaculos în vacanță. Doar că s-a lovit cu capul de o piatră și a murit.
  2. Un bărbat din India a încercat să facă un selfie cu o cobră, doar că reptila l-a mușcat de față și a murit în câteva minute.
  3. Tânărul Gary Slok a făcut un selfie cu mama lui, cu câteva minute înainte ca avionul în care se aflau să se prăbușească.
  4. Fotografa Megan Stuart a murit după ce a căzut de la 60 m înălțime, în timp ce încerca să facă o poză spectaculoasă.
  5. Xenia Ignatyeva, o rusoaică de 19 ani, a murit curentată de un cablu de înaltă tensiune, care s-a desprins de pe un stâlp în momentul în care încerca să-și facă un selfie.
  6. Mohammad Chaar a murit în urma exploziei unei bombe în centrul orașului Beirut din Liban, câteva minune mai târziu de la realizarea unui selfie cu cel mai bun prieten.
  7. Óscar Otero, un mexican de 21 de ani, a murit după ce pistolul cu care a vrut să-și facă o poză s-a descărcat accidental.
  8. Collete și Ashley, două bune prietene, au murit într-un accident de mașină la câteva secunde după ce au făcut un selfie împreună.
  9. Tânăra Courtney Sanford a murit într-un accident de mașină teribil, iar poliția i-a găsit în telefon numeroase selfieuri realizate înainte de ac
  10. Ying Chu a fost printre primii care au încercat acest gen de poze spectaculoase. Dar nu și ultimul, din păcate. Deși, pentru el, aceasta a fost prima și ultima poză pentru că a murit câteva minute mai târziu.
 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton