O fată de 17 ani a murit pentru că medicii au uitat pansamente în abdomen, în timpul operației de cezariană: "Raportul INML este zdrobitor"

 Dumba Gabriela
.

O fată de 17 ani a murit pentru că medicii care i-au făcut operație de cezariană i-au uitat pansamente în abdomen. După naștere, tânăra acuza dureri groaznice, dar i s-au prescris diverse calmante. Fără nici un efect, însă. Când medicii au realizat ce s-a întâmplat, de fapt, era prea târziu. Cătălina a murit la doar 17, pe masa de operație.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Cătălina a murit la doar 17 ani, în chinuri teribile, la scurt timp după ce a născut, în urma unor greșeli ale medicilor. Familia tinerei îi acuză pe medici că i-au uitat pansamente în corp, după operaţia de cezariană. Trei cadre medicale sunt anchetate acum în acest caz.

Cătălina a murit la trei luni după operația de cezariană

Tânăra de 17 ani născuse în luna aprilie, la Focșani, un băiețel perfect sănătos. Imediat după externare însă, a început să aibă dureri groaznice. Mai mult decât atât, a slăbit de abia se mai ținea pe picioare. 

'O să te faci bine, așa i s-a spus. La externare i-au dat o rețetă și i-au spus să nu alăpteze copilul. Știau ceva, ceva că au făcut', povestește mama Cătălinei.  

Timp de trei luni, Cătălina a trăit cu o infecție puternică în corp. Abia când starea ei s-a degradat puternic, medicii au hotărât să intre cu ea în sala de operație. Într-o singură săptămână, copila a trecut prin trei intervenții. Însă la doar o zi după ultima, Cătălina a murit.  

Potrivit anchetatorilor, în data de 16 iulie, când a avut loc operația, fata și-a pierdut viața în cadrul secţiei de chirurgie. Cauza morții, spun procurorii, este septicemia.

'Raportul INML este unul zdrobitor. Se arată acolo că medicii au uitat pansamente, au uitat bucăți de materiale ce au fost folosite la operație. I-au prescris supozitoare și niște medicamente pentru ușurarea durerilor', spune avocatul Adrian Cuculis, citat de observatornews.ro.

Citește și: Anamaria Prodan vrea să candideze la președinția României:'Am ieșit la luptă'

Citește și: Câți bani a cheltuit miliardarul Peter Thiel la un restaurant din Brașov:„Nu au optat pentru nimic deosebit’

Citește și: Mama lui Culiță Sterp, adevărul dureros despre tatăl celor 4 copii ai săi: „Ne-a părăsit acum opt ani. Stă cu o femeie. Eu încă îl mai aștept’

Medicii care au operat-o pe Cătălina sunt anchetați

Procurorii spun că medicii ar fi încercat să mușamalizeze tragedia. Aceștia ar fi întocmit chiar rapoarte false pentru a ascunde erorile din sala de operație.  

'S-a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă, fals intelectual şi favorizarea făptuitorului. Au fost percheziții la locuințele unor medici, asistente și la sediul spitalului Focșani', spune procurorul Ionuț Dâmbă, PJ Focșani.  

'Sunt total nevinovat. Ce s-a întâmplat, nu pot să discut deocamdată', se apară unul dintre medicii cercetați.  

Doctorii cercetați pentru moartea tinerei de 17 ani încă profesează

În acest moment, nici ceilalți medici nu sunt dispuși să ofere vreo informație cu privire la pacientă sau despre colegii care au mai luat parte la operație.  

Doctorii anchetați sunt încă zi de zi în sala de operație și profesează.  

La același spital, în luna iulie 2019, o altă femeie a murit la același spital, după o operație de cezariană. Iar săptămâna trecută, o adolescentă de doar 15 ani a murit, după ce a primit trei diagnostice greșite în doar patru zile.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton