Familiile victimelor de la Colectiv primesc despăgubiri, la șapte ani de la tragedie. Câți bani primește un părinte pentru fiul său, din partea statului român

 Laciu Andreea
.

Eugen Iancu, președintele Asociației „Colectiv', a confirmat că statul român va începe să plătească despăgubiri pentru familiile victimelor de la Colectiv, la șapte ani de la tragedia care a zguduit o țară întreagă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Conform spuselor acestuia, plățile ar trebui să se facă începând cu săptămâna viitoare.

„Am primit confirmarea din partea avocatului cum că acești bani vor fi virați în cont cel mai probabil săptămâna viitoare', a precizat Eugen Iancu pentru impact.ro.

Câți bani primesc familiile victimelor de la Colectiv

În urma deciziei judecătorești care a fost pronunțată în urmă cu patru luni, el ar urma să primească suma de 150.000 de euro pentru fiul său, Alexandru Iancu. Acesta avea doar 22 de ani și și-a pierdut viața în noiembrie 2015, la aproximativ trei săptămâni de la incendiul din clubul Colectiv, din cauza infecțiilor nosocomiale apărute din cauza condițiilor din spitalul în care era tratat în urma tragediei.

„Nu știu dacă 150.000 de euro sunt prețul corect al unei vieți umane. Nu pot face asemenea estimări și nici nu vă pot răspunde dacă o viață de om merită mai mulți sau mai puțini bani.

Aceasta a fost decizia unei instanțe judecătorești! Societatea noastră, în ansamblul ei, ar trebui să răspundă la această întrebare. Poate nu este pregătită acum pentru așa ceva, dar mă tem că va trebui s-o facă cât de curând! Tot ce vă pot spune e că nu sunt un om bogat. Nici măcar cu acești bani pe urmează să-i primesc!', a mai mărturisit el, pentru sursa citată anterior.

Citește și: Cristi Filipescu, toboșarul rănit în incendiul de la Colectiv, declarații după sentința judecătorilor: „Cei din mormânt nu au liniște oricum”

Citește și: Ultima apariție publică a reginei Elisabeta a II-a. Cu o zi înainte de deces a desemnat-o pe Liz Truss să formeze Guvernul

Citește și: Drama lui Tedy Ursuleanu, după Colectiv. Trăiește doar din pensie: „Nu pot folosi mâna bionică!”

Citește și: Legătura dintre Regina Elisabeta a II-a și Regele Mihai.Au fost rude

Ce vrea să facă Eugen Iancu cu banii

Tatăl lui Alexandru Iancu a înființat o fundație în amintirea acestuia. Așadar, după ce va achita integral onorariul avocatului, își dorește să investească restul banilor în proiectele acestei asociații.

„Toți banii pe care-i voi primi, cu excepția celor datorați avocatului pentru munca prestată, vor fi investiți până la ultimul euro, în proiectele dezvoltate prin asociația Zborul lui Alex. E vorba despre achiziția de aparatură medicală pentru diverse spitale, în special pentru copii, dar și în alte scopuri cu rol educativ', a mai spus Eugen Iancu.

Președintele Asociației „Colectiv” a dezvăluit că despăgubirile stabilite de instanță prin decizia de la începutul lunii mai 2022 vor ajunge la peste 350 de persoane. Bilanțul tragediei de la Colectiv include un total de 65 de tineri, dintre care 27 de persoane și-au pierdut viața chiar în acea noapte.

Continuă lupta cu sistemul

Procesele în care este implicat Eugen Iancu nu se opresc aici. El își dorește ca toate persoanele care s-au opus sau care au încetinit transferul imediat în străinătate al victimelor de la Colectiv să plătească pentru faptele lor.

„Știu că există persoane care susțin că noi ne dorim încarcerea medicilor prin acest dosar. Dar lucrul acesta e o prostie. Nu vrem așa ceva! Vrem să aflăm, și o dată cu noi țara întreagă, cine în baza căror argumente, a hotărât ca victimele incendiului de acum șapte ani să rămână în țară.

Cine a decis să spună pas transferului celor răniți și arși, în condițiile în care și în 2015, ca și în 2022, nu avem măcar un singur pat de spital pentru un mare ars în această țară!', a conchis Eugen Iancu.

Sursă foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton