Există mai multe victime decât cele raportate de autorități! 13 vechi decese din cauza COVID-19, la Suceava

 Oana Pantazi
.

După ce presa a descoperit că la Spitalului Județean din Suceava există decese care nu au fost raportate, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în perioada 22-29 martie au fost înregistrate 13 decese, toate din Suceava.

După ce Libertatea a scris, citându-l pe directorul Spitalului Județean din Suceava, că în respectiva unitate spitalicească sunt, de fapt, mai multe decese decât au fost anunțate oficial, ieri-seară Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 13 decese, toate din Suceava, înregistrate în perioada 22-29 martie.

Deși decesele au fost înregistrate în perioada 22-29 martie, confirmarea rezultatelor pozitive către INSP s-a făcut astăzi. Pacienții aveau între 40 și 80 de ani și erau internați în secțiile de nefrologie, boli interne, chirurgie plastică și gastroenterologie din Spitalul Județean de Urgență Suceava, unde există un adevărat focar de infecție.

Tot ieri-seară, au mai fost confirmate două decese. Este vorba despre o femeie de 65 de ani din județul Sibiu și un bărbat de 52 de ani din jud. Ialomița. Femeia a fost internată vineri (27 martie) la Spitalul Județean Sibiu, la terapie intensivă. În aceeași zi a fost testată pentru coronavirus, probele fiind analizate la Regina Maria, în București. A fost confirmată cu coronavirus sâmbătă, iar ieri a murit. Bărbatul din Ialomița a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe Slobozia duminică (29 martie), unde a fost testat pentru coronavirus. Probele au fost analizate la Matei Balș, în Capitală.

Nici în București nu sunt raportați toți morții de COVID-19

Nici Bucureștiul nu face excepție, cazul unei femei decedate de COVID-19 la Spitalul Universitar din București nefiind raportat. Din mărturiile a doar doi manageri de spitale, Cârstoiu de la București și Filip de la Suceava, rezultă că România are în acest moment cu zeci de morți mai mulți, din cauza coronavirusului, cu acte certificate oficial de către spitale, decît cei raportați de Grupul de Comunicare Strategică, condus de Raed Arafat.

Recent, Libertatea a menționat cazul lui Viorel Candrianu, pastorul de 62 de ani decedat de coronavirus la Suceava și neraportat. Atât DSP, cât și managerul spitalului au recunoscut, pe rând, că nu toate decesele au fost raportate la nivel național.

Confirmată cu COVID-19, o pacientă a decedat în aceeași zi la Spitalul Universitar

Unul dintre cazuri este cel al unei femei de 87 de ani, decedată vineri, 27 martie, la Spitalul Universitar din București. Ea fusese confirmată în aceeași zi cu COVID-19. Bătrâna a fost internată în seara precedentă, în stare gravă, cu un diagnostic prezumtiv de septicemie. Era imobilizată de aproape o lună la pat și prezenta o încărcare la plămâni, așa că medicii au decis imediat să-i facă testul pentru coronavirus.

A doua zi, 27 martie, familia a încercat să afle ore la rând informații despre starea femeii, dar au primit un răspuns abia în jurul orei 20 de la o asistentă UPU, care le-a transmis că e pozitivă la COVID-19. Două ore mai târziu, un medic a informat rudele că bătrâna a murit în urma unui stop cardio-respirator. Asta se întâmpla vineri, iar luni femeia nu apărea încă în lista morților! Din nefericire, bătrâna a stat 3 zile la morgă deoarece nu a venit nimeni să o identifice, familia ei fiind în autoizolare! Ulterior, dr. Cătălin Smarandache, de la DSP, a declarat:

„Aceste decese se transmit de către unitatea sanitară către toată lumea, către Institutul Național de Sănătate Publică, DSP și Ministerul Sănătății. Din câte am înțeles, raportarea s-a făcut. Dar nu DSP urcă în sistem un deces. E vorba de un sistem informatic la care suntem și noi branșați”.





Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton