Epidemiolog suedez: "Nu este de ajuns să purtați mască și atât!". De ce spune asta expertul în boli infecțioase și ce soluție are pentru lupta cu COVID-19

 Dumba Gabriela
.

Anders Tegnell, cel mai mare expert în boli infecțioase din Suedia susține că recomandările autorităților de a se purta mască în lupta cu noul coronavirus reprezintă un lucru 'foarte periculos'. Purtând mască, cei mai mulți dintre oameni au senzația că asta este deajuns pentru a opri răspândirea COVID-19 și neglijează alte măsuri de protecție.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Epidemiolog -șef la Agenția de Sănătate Publică din Suedia, Anders Tegnell și-a exprimat în diferite rânduri sceptecismul cu privire la eficiența purtării măștilor, ca unică măsură de protecție împotriva virusului.

„Este foarte periculos să crezi că măștile de față ar schimba jocul atunci când vine vorba de COVID-19', a spus Tengell pentru Financial Times, medic ce este considerat un 'Dr. Anthony Fauci' din grupul de lucru COVID-19 de la Casa Albă.

„Măștile de protecție pot veni în completarea altor măsuri de protecție. Dar să purtați măști de protecție și să credeți că puteți aglomera mijloacele de transport în comun sau centrele comerciale, asta este o mare greșeală!', a adăugat acesta, făcând referire la țările unde măștile sunt obligatorii, însă unde numărul de persoane infectate este în continuă creștere. 

Epidemiologul a mai spus că, din punctul său de vedere, având în vedere numărul bolnavilor în continuă scădere din Suedia, nu există niciun motiv pentru ca măștile să mai fie purtate aici, nici chiar în transportul în comun, scrie nypost.com.

Anders Tegnell dă exemplul unor boli similare precum gripa sezonieră și alte virusuri respiratorii, care nu au dispărut în ciuda descoperirii unui vaccin. „Personal, cred că trebuie să învățăm să trăim cu această boală', avertizează el.

Anders Tegnell pledează în schimb pentru distanțarea fizică, o armă cu adevărat eficientă împotriva lui COVID-19, spune el. Purtând o mască, oamenii se simt invincibili și, prin urmare, nu mai ezită să se apropie de ceilalți, spune suedezul. Deci credem că acest lucru ajută la răspândirea virusului.

În lumea medicală, eficiența purtării măștii continuă să fie destul de dezbătută. Dacă nu ai răspândire comunitară, efectul purtării măștii este limitat, dar dacă ești într-un focar, atunci toate argumentele sunt în favoarea măștii' a declarat profesorul danez Soren Riis Paludan, de la universitatea din Aarhus.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton