Eclipsa de Luna, 5 iunie 2020. La ce oră se poate vedea în România și cum vor fi afectate zodiile

 Dumba Gabriela
.

O eclipsă de Luna va avea loc astăzi, 5 iunie 2020, și se va vedea și din România, fără telescop, dacă cerul este senin. Evenimentul astronomic de astăzi este al doilea dintre cele patru eclipse de Lună care au loc în 2020. Fenomenul își va pune amprenta asupra tuturor zodiilor, fiind unul revelator pentru mulți nativi.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Eclipsa de Lună prin penumbră din 5 iunie 2020 este a doua de anul acesta și este vizibilă în cea mai mare parte a Europei (inclusiv în România), Africa, Asia, Orientul Apropiat, cea mai mare parte din Australia şi Oceanul Indian.

Eclipsa de Lună are loc atunci când Luna, Soarele şi Pământul se aliniază, astfel încât satelitul natural al Terrei intră în umbra planetei noastre.

Eclipsa de Lună prin penumbră, pe de altă parte, are loc atunci când satelitul natural al Terrei trece prin penumbra Pământului. Din cauza faptului că nu trece deloc în umbra Terrei, Luna nu se întunecă, astfel că suprafaţa ei are o nuanţă gălbuie.

La ce oră are loc eclipsă de Lună din 5 iunie 2020

Durata eclipsei de Lună prin penumbră din 5 iunie 2020 va fi de trei ore și 18 minute. În România, eclipsa va începe la ora 20:46, moment în care Luna intră în penumbră. Schimbări vizibile ale discului acesteia vor putea fi văzute abia în apropiere de maximul eclipsei.

„Pentru că penumbra nu este foarte întunecată, vom vedea doar o reducere în strălucire a jumătății discului Lunii care intră în penumbră și poate o modificare de culoare, din cea obișnuită în gălbui', au precizat specialiştii de la Observatorul Astronomic Amiral „Vasile Urseanu', citat de descopera.ro.

Eclipsa de Lună prin penumbră va avea maximul la ora 22:25, când aproape jumătate din discul Lunii va intra în penumbra Pământului.

„Eclipsa va începe la doar câteva minute după ce va răsări Luna, pentru București, iar maximul va avea loc când Luna se va afla înspre sud-est, la o înălțime de 12 grade față de orizont', mai spun astronomii români.

La o oră după răsărit ea se va afla mai sus pe cer, dar încă destul de jos ca să fie observată din orașele cu orizontul blocat de clădiri. Deci, pentru a ne putea bucura de fenomen ar trebui să ne aflăm într-o zonă de case sau chiar undeva pe câmp

Eclipsa de Lună prin penumbră se va încheia la ora 00:04.

Fazele eclipsei de Lună din 5 iunie 2020, pe ore

  • 20:46 – începutul eclipsei, intrarea în penumbră (Luna răsare în București la 20:42)
    22:25 – momentul maxim al eclipsei
    00:04 – sfârşitul eclipsei reprezentat de ieşirea completă a Lunii din penumbră

Urmărirea eclipsei de Lună prin penumbră nu necesită telescop, poate fi văzută de oriunde, singura condiție este ca cerul să fie senin.

Efectele eclipsei de Luna asupra zodiilor

Eclipsa de Luna din 5 iunie 2020 va marca destinele zodiilor de pământ și de apă, cele care în timpul unor astfel de eclipse au tot felul de revelații bruște. Așadar, acest fenomen astrologic rar va răscoli în sufletele fiecăruia și ne va oferi răspunsurile pe care le căutam de atâta vreme. Vom găsi acele soluții după care tânjeam de ceva timp și care acum ne vor fi mult mai ușor de identificat.

Impactul Eclipsei de Lună va fi resimțit pe o perioadă de trei luni de acum înainte, fiind foarte puternic resimțit în primele două săptămâni. Se va încheia o etapă deschisă în urmă cu aproximativ 6 luni, o etapă deschisă în noiembrie 2019.

Zodiile care o vor resimți din plin sunt Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești, dar și persoanele care au ascendent în aceste semne sau care au Luna din astrograma natală în aceste zodii, potrivit Unica.ro.

Luna Plină este un moment al încheierilor, al culegerii roadelor, al acțiunilor și situațiilor ajunse la apogeu și, fiind vorba de o Eclipsă, este un moment intens care ne forțează să finalizăm ceva, să punem punct unei situații, să ne eliberăm de un context.

Putem afla în această perioadă tot soiul de informații legate de călătorii și de sistemul academic, legate de justiție, vom dori mai mult ca niciodată să aflăm adevărul și să fim liberi, arhetipuri ale Săgetătorului. Totodată, acum se poate amplifica mai tare frica de a ne pierde libertatea, frica că suntem mințiți și înșelați.

Pe de altă parte, este un moment în care trebuie să învățăm iertarea, în primul rând iertarea de sine și apoi iertarea celor care considerăm că ne-au greșit.

Nu este exclus ca trecutul amoros să ne ajungă din urmă, tipare sentimentale vechi să iasă acum la suprafață.

Zodiile de pământ: Taurii, Fecioarele și Capricornii vor avea parte de revelații cu privire la modul în care pot face bani de acum înainte.

Taurii au tot felul de idei noi, iar Fecioarele și Capricornii găsesc resurse extrem de interesante din punct de vedere financiar, potrivit fanatik.ro. Cei născuți în zodia Taur încheie o relație intimă, pasională, chiar aventură, și, totodată, încheie un context financiar care nu le aducea beneficii materiale pe măsura muncii depuse

Zodiile de apă: Racii, Scorpionii și Peștii vor fi și ei destul de debusolați. Cu excepția Racilor, care sunt guvernați de Lună, Scorpionii și Peștii vor avea adevărate drame sentimentale. Este momentul ca Racii să-și schimbe stilul de viață. Nu este exclus ca anumite sarcini profesionale să se schimbe, programul de muncă să fie altul și toate acestea să le provoace nervi și frustrări.

Gemenii pot avea parte de încheieri de parteneriate și colaborări, pot avea parte de o încheiere în plan sentimental, mai ales dacă este vorba de principii de viață diferite între parteneri.

Frica de singurătate se accentuează la Săgetători, dar și teama de a-și pierde libertatea. Posibil ca nemulțumiri și dezamăgiri legate de partener, de o relație, să iasă la suprafață acum. Nativii trebuie să învețe să-și echilibreze propriile dorințe și nevoi cu cele ale partenerului.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton