După multe teste, China anunță un medicament eficient împotriva noului coronavirus

 Stamen Diana
.

După multe teste făcute, China anunță un medicament eficient, Favipiravir, împotriva noului coronavirus. Aceste pastile sunt folosite pentru tratarea gripei, însă se pare că este eficient și pentru COVID-19.

În China s-au finalizat cercetările clinice ale Favipiravir, un medicament antiviral care a demonstrat că este eficient împotriva bolii cauzate de coronavirus. Anunțul a fost făcut marți, 17 martie, de către un oficial citat de agenția Xinhua, potrivit Agerpres.

În anul 2014, Favipiravir a fost aprobat pentru utilizare clinică în Japonia, iar acum nu a demonstrat reacții adverse evidente în studiul clinic împotriva COVID-19.

Peste 80 de pacienţi au participat la studiul clinic desfăşurat într-un spital din oraşul Shenzhen, situat în provincia Guangdong din sudul Chinei. 35 dintre aceşti pacienţi au beneficiat de tratament cu Favipiravir, iar 45 au fost incluşi într-un grup de control.

În urma acestor cercetări făcute în China, rezultatele au arătat că pacienții tratați cu Favipiravir au avut rezultate negative la testarea pentru coronavirus într-un timp mai scurt față de cei din grupul de control.

Se pare că Favipiravir a fost recomandat echipelor de medici și ar trebui inclus mai repede în planul de tratament pentru cei infectați cu coronavirus, a declarat Zhang Xinmin, directorul Centrului Național pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat sub autoritatea Ministerului Științei și Tehnologiei din China.

O companie farmaceutică chineză a primit aprobarea Administraţiei Naţionale pentru Produse Medicale pentru a produce în masă medicamentul şi pentru a asigura o aprovizionare stabilă, a adăugat Zhang, citat de Xinhua. 

Citește și: Adevăr sau mit: Dacă beau apă la fiecare 15 minute, mă feresc de coronavirus?Răspunsul oficial este ferm!

FOTO: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton