Dr.Virgil Musta, medicul care a făcut minuni la Timișoara, pentru pacienții cu COVID-19, vorbește despre controversatul medicament Hidroxiclorochină: "Pericol există doar dacă..."

 Dumba Gabriela
.

Dr. Virgil Musta, medicul celebru pentru numeroasele cazuri de vindecare pentru pacienții cu COVID-19 din Timișoara, vorbește despre administrarea controversatului Hidroxiclorochină și riscurile la care sunt supuși pacienții tratați cu acest medicament.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

În timp ce Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, în urmă cu câteva zile, suspendarea testelor clinice cu Hidroxiclorochină ca tratament pentru pacienții cu COVID-19, Trump anunță că abia a încheiat o cură preventivă cu acest medicament și se simte excelent.

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, crede că în acest caz avem de-a face cu un război între companiile de medicamente și între diferite guverne.

62115368-1362115368-13

Virgil Musta a precizat că la Timișoara este folosit acest medicament doar în anumite condiții și în cazul anumitor pacienți.

„Noi folosim Hidroxiclorochina în programul național, dar în anumite condiții. Nu la toată lumea, ci în funcție de niște parametri biologici de EKG și la persoane care nu au risc. Iar dozele sunt mai mici decât dozele care erau recomandate în aceste țări vestice.

Vom vedea dacă și în România se va lua hotărârea ca să nu mai fie folosit acest medicament, pentru că mai multe țări din Europa și OMS au întrerupt toate studiile clinice cu acest produs și s-a recomandat ca să facă la fel.

Pericol există doar dacă nu este dată în condiții de spital și cu o evaluare corectă a pacientului. Dar, din pacienții pe care noi i-am tratat cu această schemă terapeutică, nu am avut nicio problemă. Un singur pacient a prezentat o tulburare de ritm cardiac, moment în care am oprit această medicație„, a spus Virgil Musta la Digi 24.

Medicul a spus că în România, din păcate, acest medicament poate fi cumpărat fără recomandare medicală.

„Se știe, că atunci când a început pandemia în România s-au golit farmaciile și mulți au luat hidroxiclorochină, oamenii făcându-și stocuri acasă pentru a lua în caz de nevoie. Știu că există această practică, de a lua medicamentul profilactic. Noi nu l-am recomandat, dar, din păcate, fiecare face cum consideră”, a mai spus Virgil Musta.

Ce spune Donald Trump despre Hidroxiclorochină â

Zilele trecute, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat că „tocmai a terminat' tratamentul preventiv cu hidroxiclorochina, medicament pe care l-a promovat intens ca tratament preventiv sau curativ pentru coronavirus.

„Am terminat, tocmai am terminat', a spus el într-un  interviu, completând că „sunt în continuare aici”, ca replică la punerea la îndoială a siguranţei medicamentului.

„Sincer, am auzit despre rapoarte. Mulţi oameni cred că le-a salvat viaţa. Medicii scot rapoarte. Aveţi un studiu în Franţa, aveţi un studiu în Italia, e vorba despre studii incredibile', a mai spus președintele SUA.

În Franţa, tratamentul cu hidroxiclorochină a fost puternic popularizat de doctorul Didier Raoult, care a afirmat că a avut o rată de succes extrem de mare, de peste 90%.

Pe de altă parte, alţi specialişti l-au contrazis pe Raoult şi au afirmat că acest medicament este de asemenea periculos pentru sănătatea oamenilor şi poate cauza probleme ale inimii.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton