Doi români, victime ale unui atac rasist în Franța! Sunt în stare gravă după ce au fost tăiați de un psihopat: "Am vrut să-i omor pentru că sunt romi"

 Oana Pantazi
.

Sâmbătă seară, un bărbat cu probleme psihice a rănit grav, într-un orășel din Franța, prin înjunghiere, un grup de de trei oameni, printre care se aflau şi doi români. După ce a fost prins de polițiști, psihopatul a mărturisit că i-a atacat pentru că i-a auzit vorbind în română!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Recent, în în Antony, Hauts-de-Seine, un orăşel cu peste 60.000 de locuitori, aflat în suburbiile sudice ale Parisului, a avut loc un incident șocant. Trei persoane care circulau pe stradă au fost atacate din senin de un bărbat cu probleme psihice. Individul s-a repezit la ei cu cuțitul, provocându-le răni grave. Două dintre cele trei persoane atacate erau cetăţeni români, iar unul dintre ei a ajuns la terapie intensivă în stare critică. Din fericire, medicii au reușit să-i salveze viața.

„Am vrut să-i ucid pe romii ăştia”

Bărbatul a fost pus ulterior sub acuzare pentru tentativă de omor, unul dintre motivele pentru care ar fi comis fapta fiind rasismul. Reprezentanţii Parchetului din Nanterre, citaţi de portalul BFM Paris, au anunțat că este vorba despre o tentativă de crimă „din cauza rasei, etniei şi religiei”. Individul care i-a atacat pe cei trei cu o violenţă ieşită din comun, absolut din senin, fără a cunoaște identitatea victimelor, le-a mărturisit anchetatorilor că a vrut să-i ucidă deoarece i-a auzit vorbind o altă limbă şi pentru că… sunt romi.

„Am vrut să-i omor pentru că sunt romi. Am vrut să-i ucid pe romii ăştia', și-a justificat individul fapta.

Potrivit unor surse din cadrul poliției, suspectul suferă de tulburări psihice semnificative, de tip schizofrenic, notează Mediafax.

Presa franceză scrie că victimele individului sunt un tânăr de 19 ani şi o femeie, a cărei identitate nu era cunoscută, şi care marți, 15 decembrie, încă se afla la terapie intensivă. Cea de-a treia victimă, în vârstă de 59 de ani, este şi ea încă internată în spital.

Agresorul a fost arestat şi urmează să fie judecat la Nanterre. Până acum, autorităţile franceze nu au făcut public nici numele atacatorului şi nici pe cele ale victimelor.

Citește și: Cum l-a anunțat Flavia Mihășan pe soțul ei că este însărcinată a doua oară: „A fost ca în dimineața de Crăciun!” Ce spune despre nuntă / EXCLUSIV

Citește și: Cu ce se ocupă acum Dragoș Moștenescu, celebrul Costel din „La bloc”, la Londra. A fost obligat să se reprofileze, din cauza pandemiei COVID-19

Citește și: În ce relații sunt Marina Almășan și Victor Socaciu, la 8 ani de la divorț, după acuzații reciproce de infidelitate: „Mi-am jurat că…”

Citește și: Unde vor locui Melania și Donald Trump, după ce se mută de la Casa Albă: „Ea vrea doar să plece acasă!'

Foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton