Dieta cu pepene verde. Cum să slăbești 5 kg în 5 zile

 Oana Pantazi
.

Dieta cu pepene verde este o cură ce are efecte vizibile și imediate asupra organismului, ajutându-vă să dați jos în scurt timp o parte dintre kilogramele în plus. Atenție, nu este indicată însă pe termen lung, fiind o dietă hipocalorică!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Dieta cu pepene verde vă ajută să slăbiți cel puțin 5 kg într-o săptămână și, în egală măsură, să faceți o cură de detoxifiere. Evident, este o soluție rapidă, numai bună de încercat înaintea unei vacanțe la mare, însă nu este recomandată pe termen lung, fiind o dietă hipocalorică. Este recomandat, așadar, dacă aveți probleme de sănătate, să cereți înainte sfatul unui medic.

Bogat în fibre alimentare și în conținutul de apă, alături de vitaminele A și C, potasiu și magneziu, pepenele verde reprezintă o opțiune perfectă pentru hidratare, pentru revigorare și pentru scăderea kilogramelor în plus în timp-record. Iar asta deoarece savurosul fruct favorizează eliminarea din organism a excesului de toxine, a sării acumulate și a apei în exces.

Cum se ține dieta cu pepene verde

Dat fiind că ajută în cazul retenției de apă, multe doamne și domnișoare care vor să dea jos mai repede obișnuiesc să mănânce doar pepene câteva zile. Nu este însă recomandat dacă aveți probleme de sănătate sau un job solicitant. Dieta cu pepene verde presupune să consumați la fiecare masă a zilei acest fruct, pe lângă alimente hipocalorice, menite să asigure necesarul zilnic de nutrienți. Această cură se ține între 5 și 7 zile, dar nu mai mult, nefiind o dietă de cursă lungă. Iată în ce constă!

Citește și: La ce riscuri te supui dacă ții DIETA cu PEPENE. Slăbești rapid, dar trebuie să ai mare grijă!

Citește și: Ce dietă ține Lora: „Nu mănânc cel puțin 16 ore'

Citește și: Ce dietă ține Andreea Raicu. Lista de alimente pe care nu le consumă niciodată

Citește și: Ce este dieta ketogenică care te scapă de dependența de zahăr

Mic dejun: un ou fiert, 50 g de brânză de vaci, o felie mare de pepene.

Gustare: un shake din pepene roșu cu căpșuni sau fructe de pădure și o nucă mărunțită.

Prânz: 100 g friptură slabă la grătar, 300 g de salată de vară (o roșie, un ardei gras, un castravete, salată verde, lămâie și, opțional, puțin ulei de măsline) și, la final, o felie de pepene.

Cină: două felii de pepene roșu.

După cum observați, meniul este hipocaloric, așadar, chiar dacă vă încântă rezultatele, ar fi bine să nu depășiți 7 zile de dietă. De asemenea, este foarte important ca, la finalul dietei, să nu reveniți brusc la vechile obiceiuri alimentare. Se va instala efectul yo-yo și riscați să puneți la loc mai mult decât ați dat jos. Adoptați o dietă sănătoasă, fără zahăr și grăsimi, iar rezultatele se vor păstra în timp.

Pepenele verde – beneficii

Este vremea lor, iar dieta cu pepene verde este o soluție eficientă dacă doriți să arătați perfect în costum de baie, la plajă. Mai mult, pepenele este un fruct care, în afara savorii deosebite, are și proprietăți pe măsură. Conține o serie de substanțe nutritive, fiind bogat în vitamine din complexul B, necesare pentru producerea de energie.

De asemenea este o sursă excelentă de vitamina B6 și de vitamina B1, magneziu și potasiu. Cu un conținut de 6% zahăr și vitaminele A, B, E, K și C, pepenele verde mai conține tiamină, calciu, fier, fosfor, sodiu, zinc, cupru, mangan, seleniu și magneziu.

În plus, pepenii verzi conțin citrulină, un aminoacid pe care organismul îl folosește pentru a produce arginina. Acest aminoacid relaxează vasele de sânge, putând reduce riscul de atac cerebral și de infarct. Nu în ultimul rând, fructul conține licopen, un antioxidant despre care se susține că poate reduce riscul de cancer, precum cel de prostată.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton