Un pacient reinfectat cu COVID-19 face dezvăluiri: "După 2-3 teste negative ne-au externat și ne-au zis să stăm în izolare". Ce s-a întâmplat, de fapt

 Cica Cristina
.

Un pacient din județul Buzău a fost testat pozitiv de două ori pentru noul coronavirus, la interval de câteva zile, deși susține că nu a fi avut unde să se reinfecteze.

Un bărbat în vârstă de 46 de ani din localitatea Pătârlagele, jud. Buzău, s-a întors din Milano, Italia împreună cu vărul său de 29 de ani pe data de 9 martie. Ce doi au intrat în carantină în fosta tabără de la Arbănași.

Primele teste prelevate de la cei doi au ieșit negative. În cea de-a 12-a zi de carantină, însă, iar rezultatele testului pentru COVID-19 au indicat că sunt contaminați.

Citește și: Metodele simple prin care poți prelungi termenul de valabilitate al produselor alimentare, în contextul coronavirusului

Cei doi bărbați au fost transferați la Spitalul Matei Balș din București, cu toate că niciunul nu prezenta simptome ale bolii. Nu aveau febră, și tușeau doar de două ori dimineața.

'Noi lucram într-o rafinărie la Milano. Am sosit în țară pe 9 martie, pe 10 am intrat în carantină la Arbănași. Primele teste au ieșit negative. Ne-au mutat apoi la un hotel din orașul Buzău. Aici, în a 12-a zi de carantină ne-a luat test, a ieșit pozitiv, a 13-a zi ne-au făcut alt test, care a ieșit negativ. Ne-au dus la Matei Balș, unde ne-au luat al patrulea și al cincilea test și au ieșit negative.

Am fost internați acolo 4 zile, am luat un tratament. Apoi după 4 zile, pe 26 martie, cu 2-3 teste negative, ne-au externat și ne-au zis să stăm în izolare, iar în 11-a sau a 12-a zi va veni de la DSP Buzău să ne facă din nou teste', a spus bărbatul pentru Libertatea.

Citește și: Alexandru Rafila: 'Vaccinul antigripal va preveni co-infecția cu virusul gripal și cu noul coronavirus'.Când a preconizat că se va întâmpla acest fapt

„Nu am intrat în contact cu nimeni. Suntem asimptomatici”

Au fost externați, s-au izolat împreună și susțin că nu au mai ieșit din locuință și nu au intrat în contact cu nimeni. Deși credeau că sunt vindecați, rezultatul prelevat de DSP Buzău a fost din nou pozitiv, în cazul ambilor bărbați.

'După trei teste negative, avem iar testul pozitiv. Nu am intrat în contact cu nimeni, nu aveam de unde să ne reinfectăm. Nu am avut nici o stare. Suntem asimptomatici, o fi o greșeală, cine știe. Nu știm cum reacționează nenorocitul ăsta de virus', spune bărbatul.

Buzoienii sunt internați în prezent la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. Analizele efectuate aici au ieșit bine, inclusiv radiografia pulmonară.

'Nu avem simptome. Nu avem febră, tușim o dată-de două ori când aerisim dimineața camera. De reinfectat nu aveam de unde. Noi nu aveam cum să venim bolnavi de la Milano, stăteam într-un hotel, 600 de oameni. Ei nu sunt bolnavi. Bănuim că ceva s-a întâmplat la Arbănași, că am stat lângă cineva… Dar sunt supoziții, nu avem de unde să știm. Poate acum o fi o greșeală. Cine știe?', a conchis bărbatul.

Sursa foto: Hepta

Citește și: Caz ireal în Deva! O asistentă se află în stare gravă, după ce o pacientă infectată cu coronavirus a scuipat-o:”A devenit violentă în noaptea respectivă. Sperăm la un final fericit”

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton