De ce te îngrași fără să-ți dai seama. Mihaela Bilic: „Mâncăm pe pilot automat!”

 Borcilă Andreea
.

Mihaela Bilic atrage atenția celor care obișnuiesc să mănânce pe pilot automat. Medicul nutriționist e de părere că 80% dintre oameni mănâncă mecanic, fără să conștientizeze ce și cât consumă la mesele principale. Recent, specialistul a dezvăluit și ce putem face ca să schimbăm acest obicei nesănătos.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Pe rețelele sociale, Mihaela Bilic este mereu activă și ține legătura cu cei peste jumătate de milion de fani. Specialistul nu ezită să posteze diverse sfaturi în ceea ce privește regulile alimentare sau ce anume conțin produsele pe care le consumăm. Totodată, medicul nutriționist a fost invitat, recent, la Marius Tucă Show, emisiune transmisă live de Gândul. 

mihaela-bilic-7mihaela-bilic-7

Specialistul este unul dintre cei mai cunoscuți medici nutriționiști din România. Mai mult, este autoarea unor cărți de succes și a fost implicată în mai multe campanii de educație nutrițională.

Citește și: Cum te ajută dieta omului sărac să slăbești pe termen scurt. Mihaela Bilic:„Veți pierde 30 de kilograme în șase luni' 

Citește și: Ce înălțime și ce greutate are Mihaela Bilic și ce mănâncă:„Eu fac toate prostiile lumii'

Citește și: Povestea colierului de 100.000 de euro purtat la nuntă de Roxana Dobre. Soția lui Florin Salam a ales o piesă unică

Citește și: Gabi Bădălău a reacționat la acuzațiile Claudiei Pătrășcanu:”Plângeri la DIICOT, fel și fel de acuzații”

Mihaela Bilic atrage atenția celor care obișnuiesc să mănânce pe pilot automat. Te îngrași fără să-ți dai seama

Mihaela Bilic a fost invitată, recent, în emisiunea „Marius Tucă Show, transmisă live de Gândul, pe YouTube. Specialistul este unul dintre cei mai cunoscuți medici nutriționiști din România. Mai mult, este autoarea unor cărți de succes și a fost implicată în mai multe campanii de educație nutrițională. Ea e de părere că 80% dintre oameni mănâncă mecanic, fără să conștientizeze ce și cât consumă la mesele principale.

Cred că 80% din oameni mănâncă mecanic. Eu încă fac acest exercițiu și îi provoc să-mi spună cum este mâncarea, însă nu prin cuvântul bun. Descrie-mi ce mănânci, fă-mi poftă, convinge-mă să mănânc și eu, dar când sunt mai atenți nu mai găsesc argumente pentru respectivul bun.

Mâncăm pe pilot automat, fumăm, deci lucrurile le facem într-un mod în care nici măcar nu ne aduc satisfacție, iar mâncarea, spre deosebire de alte elemente, chiar vine cu calorii.

 Caloriile alea consumate ca un robotel, chiar se depun. Nici nu ai avut nevoie de ele, dar nici nu te-ai bucurat de ele', a transmis medicul nuțriționist, potrivit Cancan.ro.

Mihaela Bilic: „Avem o insatisfacție'

Medicul nutriționist consideră mâncatul mecanic ca o consecință a unei insatisfacții la nivel emoțional, însă atunci când muncăm mecanic, tot ceea ce ne aduce în plus sunt doar niște calorii de care nu aveam nevoie și, în această situația, dispare plăcerea și satisfacția de a mânca:

„Mâncăm nu pentru că ne este foame ci pentru că avem o insatisfacție la nivel de trăiri, de senzații și emoții și, culmea, în momentul în care mâncăm nici măcar nu ne bucurăm cu adevărat și nu savurăm mâncarea', a mai spus ea, pentru sursa citată.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton