Cum se simte primul medic român vaccinat împotriva COVID-19: "O neobișnuită stare de euforie..."

 Dumba Gabriela
.

Un medic român se află printre primele persoane vaccinate împotriva COVID-19, în Marea Britanie. Acesta a detaliat cum se simte și ce efecte secundare are vaccinul de la Pfizer, care este utilizat în programul naţional de vaccinare din UK.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Marea Britanie a demarat marți, 8.12.2020, o amplă campanie de vaccinare împotriva coronavirusului. Potrivit guvernului britanic, vor fi folosite pentru început 800.000 de doze din vaccinul produs de BioNTech și Pfizer. Vaccinate vor fi mai întâi persoanele trecute de 80 de ani și personalul medical.

Din rândul vârstnicilor, prima persoană vaccinată a fost o femeie de 90 de ani, Margaret Keenan, într-un spital din Coventry. Din rândul medicilor rezidenţi, prima persoană vaccinată este un medic rezident român în vârstă de 26 de ani, care a detaliat pe un forum popular din România experienţa sa.

Medicul român susține că a făcut acest vaccin în data de 12 decembrie, iar până în prezent nu a prezentat niciun efect adevers în urma dozei de la Pfizer, ci doar o stare de euforie de care este sigură că va scăpa cât mai curând.

'Dragi colegi și prieteni. Aș dori să va încurajez cu privire la mult prea controversatul Vaccin anti Covid 19 produs de Pfizer-BioNTech. Am primit prima doza pe 12 Decembrie la Ora 11.00 (acum 48 ore) și în afară de o neobișnuită stare de euforie, nu am manifestat nici un alt efect advers.', a fost mesajul transmis de medic.

Medicul rezident, în vârstă de 26 de ani a menţionat că suferă de astm și atopie, iar în lunile aprilie și mai a fost bolnav de COVID-19.

„Au trecut cam 36 de ore. Am numai o ușoară durere locală în umăr unde mi s-a făcut injecția', a indicat medicul ca fiind primele efecte. În data de 9 ianuarie este programat pentru cea de-a doua doză de vaccin.

Citește și:

Cristi Borcea și fiul său, Patrick, s-au infectat cu COVID-19. Cum se simt ceilalți copii ai săi și Valentina Pelinel: „Am făcut teste cu zecile”

Care sunt efectele adverse ale vaccinului anti-Covid, produs de Pfizer și BioNTech, care va ajunge și în România

Cea mai mare dilemă COVID-19 a fost deslușită. De ce unii dintre infectați sunt asimptomatici, iar alţii fac forme grave sau chiar mor

Întrebat de utilizatori care ar putea fi efecte secundare ale vaccinului anti-Covid-19, medicul a precizat în detaliu.

„Cea mai gravă reacție alergică este șocul anafilactic, nu s-au înregistrat cazuri de șoc anafilactic la acest vaccin și este destul de puțin probabil sa apară efecte adverse atât de serioase, având în vedere natura vaccinului. Acestea fiind zise, au fost 4 cazuri în rândul staff-ului medical de reacții moderat severe (reacții anafilactoide), însă aceste persoane erau cunoscute să fi avut reacții alergice la vaccinuri în trecut”, a mai spus tânărul medic.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton