Cum să cureți cireșele de pesticide cu bicarbonat de sodiu

 Dumba Gabriela
.

Cum să cureți cireșele de pesticide? Simplu: cu bicarbonat de sodiu! Iată cum acționează bicarbonatul de sodiu asupra pesticidelor din cireșe și cât trebuie să ții fructele în soluția cu bicarbonat, așa încât să nu mai reprezinte un pericol pentru sănătate!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Cireșele sunt unele dintre mai periculoase fructe dacă sunt tratate cu pesticide. Nu uitați că și căpșunii sunt în topul celor mai toxice fructe și legume, pe loc fruntaș chiar! Însă, s-a dovedit că bicarbonatul de sodiu poate îndepărta pesticidele din cireșe.

Înainte de a fi consumate, fructele trebuie să fie atent curățate. Bicarbonatul de sodiu este la îndemâna oricui pentru acest proces, mai ales pentru că specialiștii susțin că ar reuși să elimine până la 96% din pesticide.

Așadar, pentru a elimina pesticide ca tiabenzadol și fosmet, ce sunt extrem de nocive pentru ficat și rinichi, trebuie să te folosești de o soluție ce conține bicarbonat de sodiu.

Acest produs elimină în jur de 80% din primul pesticid și 96% din al doilea, de aceea este extrem de folosit pentru a scăpa de substanțele toxice, potrivit playtech.ro.

Înainte de a te bucura de cireșele cumpărate, scufundă fructele în apă cu bicarbonat de sodiu timp de câteva minute pentru a îndepărta bacteriile și pesticidele ce îți amenință sănătatea. Dacă vrei să scapi complet de aceste substanțe toxice, lasă cireșele mai mult în apă.

Citește și: Suferi de insomnie? Oamenii de știință spun că sexul e cel mai bun medicament

Citește și: Insomnie, stare proastă? Oamenii de știință te învață cum să stimulezi secreția de hormoni buni din creier

Citește și: Alimente bogate în vitamina D, care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva COVID-19

Cele mai bogate în pesticide fructe și legume

Potrivit listei publicate de EWG, fructele cu cea mai mare cantitate de pesticide sunt căpșunele. De asemenea, pe listă se află și spanacul, merele, piersicile și roșiile.

1. Căpșune

2. Spanac

3. Kale

4. Nectarine

5. Mere

6. Struguri

7. Cireșe

8. Piersici

9. Pere

10. Ardei gras sau iute

11. Țelină apio

12. Roșii

98% dintre căpșunii de pe piață au pesticide

Căpșunile conțin chimicale care să le facă să crească repede și să fie foarte mari, dar fără gustul de altădată cu care eram obișnuiți când eram mici. 

Căpșunile conțin peste 10 tipuri de chimicale, iar unele dintre ele ajung și la 17, potrivit Environmental Working Group (EWG), organizația nonprofit din SUA. Au fost depistate pesticide în 40% dintre căpșuni.

Organizația analizează an de an datele de testare și identifică fructele cu cel mai mare număr de pesticide. 98% dintre căpșuni, piersici, nectarine și mere au cel puțin un produs chimic. În plus, testele au fost efectuate după ce fructele au fost spălate și curățate.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton