Cum facem diferența dintre alergia de primăvară și coronavirus? Alergolog: "Pot fi destul de uşor de confundat, dar există semne..."

 Cica Cristina
.

Primăvara a venit și odată cu aceasta ușor, ușor multe persoane vor începe să resimtă cruntele simptome ale alergiei de sezon. Numai că, având în vedere pandemia de coronavirus, este posibil ca mulți să confunde simptomele. Iată cum să faci diferența între COVID-19 și alergia de primăvara.

alergie-1alergie-1

Strănut, tuse, nas înfundat, mâncărimi în gât sunt doar câteva dintre simptomele care te-ar putea induce în eroare.

„Da, poate fi destul de uşor de confundat alergia cu o infecţie virală, aşa cum este cea cu noul coronavirus, însă există anumite semne care pot face diferenţa', sustine medicul alergolog Sally Bailey.

Citește și: Cum facem diferența dintre gripă, răceală sau Coronavirus? Simptomele care arată clar despre ce afecțiune e vorba

În primul rând, alergia nu este contagioasă, spre deosebire de infecția cu noul coronavirus, astfel că picăturile de salivă eliminate prin strănut sau tuse nu afectează persoanele din jur.

Alergiile survin, de regulă, pe fondul unei reacții exagerate a sistemului imun, iar organismul încearcă să lupte împotriva anumitor alergeni. Astfel, survin simptome precum lăcrimare abundentă, ochi roșii, mâncărime la nivelul gâtului, strănut, secreții nazale, nas înfundat, tuse și chiar respirație șuierătoare și senzație de sufocare în cazuri mai severe, notează csid.ro.

Citește și: Simptomele infectării cu noul coronavirus COVID-19. Care sunt cele mai grave situații care trebuie să te trimită la doctor

În cazul coronavirusului, survin dureri musculare, dureri în gât, febră şi foarte rar nas înfundat.

„Încă suntem în sezonul gripei şi răcelii, aşa că este destul de greu de diferenţiat toate aceste afecţiuni, mai ales că febra şi tusea pot apărea în ambele situaţii', a mai precizat medicul anterior citat.

Citește și: 12 reguli importante pentru un sistem imunitar puternic, în lupta cu noul coronavirus

Cu alte cuvinte, cea mai sigură metodă pentru a confirma infecția cu noul coronavirus este efectuarea testului faringian şi nazofaringian.

Sursa foto: pixabay.com, pexels.com

Citește și: Coronavirus și infecția Covid-19 la copii. Cum se manifestă și ce măsuri de precauție trebuie luate

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton