Cum arată declarația pe propria răspundere pe care fiecare persoană trebuie să o aibă când iese din casă

 Cica Cristina
.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că măsurile care până acum erau recomandate devin obligatorii, în vederea combaterii răspândirii coronavirusului. Pe timpul nopții sunt interzise deplasările, iar începând de miercuri, în intervalul orar 06:00 – 22:00, oamenii vor putea ieși din case numai cu un motiv întemeiat. De asemenea, fiecare persoană va trebui să completeze o declarație pe propria răspundere. Iată cum arată și ce presupune aceasta!

Deplasarea în afara locuinței este permisă numai în următoarele cazuri:

  • interes profesional (când activitatea nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță)
  • pentru asigurarea de bunuri ce acoperă nevoile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale
  • pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau realizată de la distanță
  • din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități sau decesul unui membru din familie
  • deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

În vederea justificării motivului pentru care se deplasează, oamenii trebuie să aibă asupra lor o declarație pe proprie răspundere atunci când ies din casă. Trebuie să fie specificat clar motivul și să cuprindă numele, prenumele și domiciliul, scrie libertatea.ro.

Declarația poate fi completată integral „de mână', cu condiția de a fi preluate elementele prevăzute în model.

De asemenea, pe lângă declarație, persoana care iese din casă trebuie să aibă și documentul de identitate. Acestea trebuie să fie puse la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale.

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

Modelul declarației pe propria răspundere poate fi descărcat AICI.

În egală măsură, este nevoie și de o adeverință de la angajator, dacă deplasarea se face pentru a merge la serviciu.

Sursa foto: dsu.mai.gov.ro, libertatea.ro, pexels.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton