Cum ar trebui să reacționeze părinții când copiii fac febră? Sfaturile medicului Mihai Craiu: "La o valoare de 39 de grade trebuie să vină de urgență la spital"

 Cica Cristina
.

În vremea coronavirusului, părinții se pot speria cu ușurință dacă micuții lor fac febră. Ideal ar fi să nu intre în panică, ci să acționeze corespunzător. Iată sfaturile medicului pediatru Mihai Craiu!

Specialistul susține că, în funcţie de simptome, o febră ar putea fi tratată inclusiv la domiciliu, sub îndrumarea medicului de familie. În cazul în care simptomele sunt accentuate, părinții ar trebui să se prezinte cu cel mic la Urgență.

Citește și: Jojo este foarte panicată de pandemia provocată de coronavirus.A lansat un apel disperat: „Eu ies cu frică la cumpărături. Am doi copii mici acasă…'

sugar, orice valoare mare de temperatură poate să producă convulsii febrile.

De aceea, este bine ca atunci când copilul face o valoare foarte mare, de 39 de grade sau mai mult, şi arată rău, adică nu se mai trezeşte, vomită continuu sau are dureri mari, trebuie neapărat să vină la Urgenţă. Nu e cazul să aşteptăm. Uneori, aşteptatul poate să producă tragedii.

Dacă are o boală obişnuită, asemănătoare celor pe care le-a mai avut înainte, atunci e prudent ca părinţii să sune doctorul de familie şi câteva sfaturi prin telefon ar putea să ducă la controlul bolii la domiciliu', a declarat Mihai Craiu la ProTV.

Citește și: Copiii ai căror părinți sunt infectați cu noul coronavirus vor fi preluați de asistența socială. Care este procedura

Obiceiul care poate pune copiii în pericol

Pediatrul atenționează că părinții ar trebui să acorde o atenție sporită încălțărilor, în cazul în care ies afară cu copiii. „S-a dovedit că 50% din transmiterile accidentale în afara spitalelor în China au fost făcute prin tălpile pantofilor. Deci, părinţii care ies cu copiii mici afară să aibă mare grijă. Când se întorc, să nu-i lase să-şi scoată ei încălţările, să le scoată părinţii, apoi să dezinfecteze tălpile şi mâinile şi apoi să intre în rutina dinăuntrul casei', a mai spus specialistul, potrivit cancan.ro.

Sursa foto: pixabay.com

Citește și: Coronavirus și infecția Covid-19 la copii.Cum se manifestă și ce măsuri de precauție trebuie luate

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton