Cu ce urmări grave pot rămâne pacienții vindecați de COVID-19 și ce pot face pentru a atenua efectele provocate de virus

 Lupescu Anca
.

Chiar dacă unii pacienți s-au vindecat de noul coronavirus, ei vor rămâne cu urmări grave, care le va schimba viața pentru totdeauna.

Potrivit specialiștilor din Hong Kong, infectarea cu COVID-19, chiar dacă este vindecată, poate avea în continuare efecte negative și urmări grave în corpul pacienților. 

Citește și: Coronavirus în România. Câte cazuri sunt până acum. Bilanțul a crescut la 184 de persoane infectate, dintre care 16 s-au vindecat

Mai multe cadre medicale din Hong Kong susțin că persoanele care s-au vindecat de coronavirus pot rămâne în continuare cu probleme medicale substanțiale. Se pare că specialiștii au ajuns la această concluzie după ce au studiat mai mulți pacienți vindecați, care au fost externați.

S-au observat schimbări la nivelul funcției pulmonare, iar din 12 persoane din grup, 3 au sesizat probleme respiratorii. 

Astfel, medicii din Hong Kong susțin că persoanele vindecate după infecția cu COVID-19 pot pierde până la 30% din funcția pulmonară și pot avea probleme de respirație ori de câte ori merg mai repede.

Oficialii spitalului din Hong Kong au făcut publice concluziile după ce au studiat datele medicale ale primului val de pacienți externați din spital, vindecați de coronavirus. 

Potrivit acestora, la fiecare 12 persoane recuperate complet, 2-3 au rămas cu modificări ale funcției pulmonare. „Gâfâie când merg mai repede. Unii pacienți pot avea o scădere cu 20-30% a funcției pulmonare', a declarat doctorul Owen Tsang Tak-yin.

Citește și: Cât de eficient este gelul dezinfectant împotriva coronavirusului COVID-19! Ce trebuie să știi înainte să-l cumperi

Se pare că modificările pot fi observate și la o radiografiere a plămânilor. Tsang a adăugat însă că pacienții pot face exerciții cardio pentru a-și îmbunătăți capacitatea pulmonară, în timp, scrie businessinsider.com.

Vineri, 13 martie, statisticile au arătat că 69,607 de persoane din întreaga lume au reușit să se vindece de COVID-19, din 128,392 de cazuri confirmate. Totodată, mai mult de 4,700 de persoane au murit din cauza virusului.

Citește și: Coronavirusul, de neoprit. Stare de urgență în SUA. În Italia, numărul de cazuri a crescut într-o singură zi cu 50%

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton