COVID-19 vine cu noi simptome atipice. Două dintre acestea sunt asociate altor boli și nasc confuzii în rândul pacienților

 Lupescu Anca
.

Noi simptome asociate cu virusul COVID-19 au fost descoperite, atrag atenția specialiștii. Cei infectați pot avea dureri abdominale, scaune frecvente și dureri de cap, fără tuse și febră, potrivit Carmen Dorobăț, managerul Sipitalului de Boli Infecțioase din Iași.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Dacă la începutul pandemiei, ferba și durerile musculare erau principalele simptome care arătau infecția cu COVID-19, iar mai apoi lipsa gustului și a mirosului, acum, trebuie să fim extrem de atenți nu numai la simptomele respiratorii ale Covid-19, ci și la alte manifestări, cu care nu am fost obișnuiți.

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, spune că în ultimul timp mai multe simptome atipice încep să apară tot mai des ca forme de debut ale bolii.

Dureri puternice de cap, dureri abdominale și scaune frecvente, printre simptomele atipice

„Aș sublinia debutul atipic, pe care nu l-am întâlnit la tip, cum ar fi debutul digestiv și debutul neurologic, cu manifestări precum dureri de cap deosebit de puternice, vertij (senzația de amețeală), care ar putea sugera eventual o altă boală, cum ar fi un accident sau un spasm cerebral, dar acești pacienți au avut totuși test pozitiv Covid.

De exemplu: durerile abdominale și scaunele frecvente. La adulți nu te-ai aștepta – suntem în sezonul de vară, consumăm multe fructe și legume – ca astfel de simptome să te ducă spre un test COVID-pozitiv, în absența tusei și a febrei', a spus Carmen Dorobăț, la Digi 24.

Potrivit grupului de comunicare strategică, în intervalul 23.08.2020 (10:00) – 24.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 37 de decese (18 bărbați și 19 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Vâlcea, Vaslui și Municipiul București.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton