Clorul distruge coronavirusul! Ce concentrație recomandă specialiștii să folosim

 Oana Pantazi
.

Dintre toate soluțiile dezinfectante existente pe piață, cea mai utilă, dar și cea mai eficientă este clorul. Conform experților, clorul ucide coronavirusul și, cel mai important, poate fi aplicat pe orice suprafață din casă.

Atât clorul (ca și alcoolul izopropilic, de altfel) distruge coronavirusul, conform specialiștilor, și cum înălbitorul este un produs folosit pe scară largă în orice gospodărie, ne putem lesne proteja urmând doar câțiva pași simpli. E adevărat, noul coronavirus se răspândeste cel mai frecvent de la persoană la persoană, dar nu este exclus să se transmită și prin intermediul suprafețelor, în momentul în care o persoană atinge cu mâna zonele contaminate și își duce ulterior mâna la nas, gură sau ochi.

Din acest motiv, pentru limitarea răspândirii, este recomandat ca suprafețele să fie dezinfectate cu produse capabile să distrugă coronavirusul. Iată, așadar, cum putem folosi clorul, unul dintre cei mai puternici dezinfectanți, pentru a distruge coronavirusul!

Cum să folosim clorul pentru a dezinfecta suprafețele din casă

Clorul este una dintre cele mai folosite substanțe pentru dezinfectarea suprafețelor din gospodărie, dar și una dintre cele mai periculoase, putând cauza leziuni cutanate și nu numai, așadar trebuie folosit cu maximă precauție. Conform specialiștilor, pentru a crea o soluție dezinfectantă eficientă este suficientă combinarea a 200 de ml de clor cu 5 litri de apă, dacă indicațiile producătorului nu sugerează altfel.

Cu această soluție pot fi dezinfectate suprafețele (clanțele ușilor, întrerupătoarele, vesela, pardoseala – mai puțin cea din lemn), încălțămintea și chiar și hainele care permit utilizarea înălbitorului. Este indicat să puneți clor într-un recipient cu pulverizator și să vă spreiați încălțămintea în momentul în care intrați în casă, iar pe preșul de la intrare să puneți o cârpă îmbibată în clor. Evident, este important să purtați mască de protecție și mănuși atât pe parcursul dezinfecției, cât și la ieșirea din casă.

Coronavirusul rezistă până la 72 de ore

Clorul distruge orice tip de virus, cum ar fi stafilococul, streptococul, virusurile de gripă, bacteriile, mucegaiurile, ciupercile și, cel mai important, COVID-19. Din păcate însă, noul coronavirus poate rezista pe suprafețe din plastic, carton sau metal în jur de 72 de ore și poate fi adus, pe haine sau pe tălpile pantofilor sau chiar pe produsele alimentare de la supermarket, dacă o persoană infectată a strănutat în proximitatea lor.

Drept urmare, este necesară dezinfectarea suprafețelor la fiecare intrare în casă, iar hainele nu trebuie scuturate, deoarece în acest mod se poate răspândi virusul. De asemenea, masca pe care o purtați la ieșirea din casă poate fi dezinfectată tot cu clor (e de ajuns să o înmuiați pentru 30 de minute în soluție).

Foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton