Cine nu are voie să mănânce pepene roșu

 Dumba Gabriela
.

Pepenele roșu nu este pentru toată lumea! Din păcate, există câteva afecțiuni în cazul cărora este contraindicat pepenele roșu, indiferent de beneficiile sale numeroase. Spre exemplu, persoanele care suferă de diabet nu au voie să mănânce pepene roșu.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Bogat în vitamina A, B6 şi C, având un conţinut de apă de 95%, pepenele este o reală binefacere pentru sănătate. Cu toate că este considerat o multivitamină, acesta nu este recomandat oricui. Pepenele este interzis diabeticilor, persoanelor care suferă de gastrită cronică, ulcer, colită ori diaree. Iată cine nu are voie să mănâce pepene roșu.

„Diabeticii, cei care suferă de boli ale pancreasului, persoanele care au pietre la rinichi, adenom de prostată, gastrită cronică, ulcer gastric, colită ori diaree trebuie să evite acest fruct pentru a nu-şi agrava starea.

Pepenele roşu nu mai trebuie consumat nici de persoanele sănătoase, dacă apar dureri abdominale, balonare şi gaze instestinale ori afecţiuni ale sistemului digestiv', explică dr. Daniela Stan, medic de familie, pentru adevarul.ro.

Licopenul este un pigment natural conţinut de vegetale care le conferă culoarea lor roşie. Alături de roşie, pepenele este un formidabil furnizor de licopen. Este si un antioxidant care permite reducerea nivelului de colesterol din sânge.

Acest antioxidant are un efect benefic şi asupra bolilor cardiovasculare dar şi asupra unor tipuri de cancer, mai ales cel de prostată.Pepenele roşu nu este bogat doar în vitamine.

Pepenele roșu mai conţine şi fibre, proteine, calciu, acid folic, magneziu şi potasiu. Pepenele roşu poate fi un adevărat medicament împotriva diferitelor boli.

Dacă suferiţi de probleme renale şi biliare, boli cardiovasculare, reumatism, constipaţie, acnee, boli de piele, consumul de pepeni roşii poate atenua sau chiar vindeca aceste afecţiuni. Puteţi mânca, de asemenea, mult pepene rosu, dacă doriţi să pierdeţi în greutate. Dieta cu pepene roşu urmată timp de 2 săptămâni ajută la detoxifierea organismului datorită efectului diuretic excelent', explică dr. Daniela Stan, medic de familie.

Citește și: Supă de pui a la grec. Rețetă simplă și delicioasă

Citește și: Rețetă de plăcintă cu iaurt. Preparat simplu

Citește și: Ce alimente nu expiră niciodată.Cum se păstrează sarea

În ce afecțiuni este recomandată dieta cu pepene roșu

Dieta cu pepene verde este indicată în cazul mai multor afecţiuni: psoriazis, artrită, ateroscleroză, gută, osteorporoză, boli cardiovasculare, nefrită(inflamaţia rinichilor), boli hepatice şi obezitate.

Fructul, datorită excelentelor sale calităţi, contribuie la reglarea echilibrului acido-bazic, reduce colesterolul, este un puternic diuretic, ajutând la curăţarea rinichilor, previne formarea pietrelor la vezică urinară, rinichi şi vezica biliară. De asemenea, în caz de anemie se recomandă consumarea pepenelui verde, pulpă sau suc.

Pepenele roșu conține o cantitate mare de vitamina C și A

Pepenele are un conţinut foarte mare de vitamina C. Aceasta contribuie la îmbunătăţirea activităţii sistemului imunitar prin menţinerea sănătăţii învelişului exterior al celulelor.

Atunci când procesul de vindecare al rănilor este greoi este recomandat să măreşti cantitatea de vitamina C pe care o consumi.

De asemenea, pepenele roșu este o sursă foarte importantă de betacaroten care ajunge să fie transformat de organism în vitamina A. Are un rol important în producerea de pigmet pentru retină şi are rol de a proteja împotriva degenerescenţei maculare şi a acuităţii vizuale nocturne scăzute. Vitamina A contribuie de asemenea la sănătatea pielii, a oaselor şi a ţesuturilor moi.



Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton