Cine este și cum arată misterioasa soție a dictatorului Kim Jong-un. Detalii ce n-au putut fi șterse din trecutul Primei Doamne din Coreea de Nord

 Dumba Gabriela
.

Viața privată a dictatorului Kim Jong-un intră în categoria secrete de stat și orice divulgă amănunte despre dictatorul nord-coreean și familia lui este pedepsit cu moartea. Din acest motiv se știu foarte puține detalii despre soția sa, Ri Sol-Ju și mai nimic despre copiii lor.

Kim Jong UnKim Jong Un

Potrivit unor date, Kim Jong-un și Ri Sol-ju s-ar fi căsătorit în 2009 și ar avea trei copii, însă nu există certitudini în ceea ce privește familia dictatorului nord-coreean. Nici măcar numele pe care îl poartă acum nu este cel real, fiind ales un pseudonim pentru a-și ține secretă viața de dinainte de căsătorie.

Surse din apropierea ei au făcut dezvăluiri importante în presa din Coreea de Sud despre viața acesteia. Fostă majoretă ori fostă cântăreață, Ri Sol-Ju s-ar fi născut între anii 1985-1989. În 2005, a participat la Campionatul Asiatic de Atletism din Coreea de Sud, în calitate de majoretă. Alții cred că Ri ar fi fost solistă în orchestra Unhasu, care a cântat în 2010, de Anul Nou, pentru Kim și tatăl lui, Kim Jong-il. Atunci ar fi decis actualul lider nord-coreean că îi va deveni soție, citează realitatea.net.

Așadar, Ri Sol-ju ar avea 30 sau peste 35 de ani și provine dintr-o familie de intelectuali. Se crede că mama ei este medic ginecolog, iar tatăl profesor.

Prima apariție publică a lui Ri a fost în 2012, când tânăra a fost prezentată drept soția lui Kim Jong Un, „tovarășa Ri Sol Ju”.

Oficialii au încercat să șteargă acest detaliu din trecutul ei, confiscând CD-uri cu înregistrări în are ea apărea în această postură.

Faimosul chef Kenji Fujimoto a descris-o pe soția lui Kim Jong-un drept o „persoană fermecătoare, foarte dulce', iar celebrul bachetbalist Dennis Rodman a declarat că liderul nord-coreean „este un tată grozav' și că „are o familie frumoasă'.

Ri Sol-ju se îmbracă după moda occidentală, este dinamică, tunsă scurt, e modernă, elegantă.

Fiul lui Kim Jong-un, crescut în secret ca să-i fie succesor

Dacă unele surse informează că dictatorul are două fete, altele sunt de părere că are trei copii, de fapt, două fete și un băiat, iar fiul său este deja educat să-i fie succesor în fruntea dinastiei comuniste din Coreea de Nord.

Băiatul ar avea 10 ani, dar nu a fost văzut niciodată în public.

Imediat ce s-ar fi căsătorit cu Kim Jong-un, Ri Sol Ju ar fi născut un băiat, iar apoi două fiice – una născută în 2013, cealaltă născută la începutul acestui an. Ca urmare, băiatul este destinat să-i urmeze la conducere, în cazul în care tatălui i s-ar întâmpla ceva, spun serviciile secrete sud-coreene. 

„E un fel de secret al lui Polichinele. Informația deja a fost confirmată de Coreea de Sud în 2012', a declarat jurnalista franceză Juliette Morillot. Specialistă în Coreea de Nord, ea a fost profesoară la Universitatea Națională din Seul și organizatoarea unui seminar pe tema relațiilor intercoreene la Școala militară din Paris. Și tocmai a publicat o carte despre peninsula coreeană.

„Se știa de mult și ca din întâmplare, informația este confirmată acum. Nu e lipsit de semnificație. Îmi pun întrebarea: totuși, de ce? Să vorbești de un fiu înseamnă să sugerezi ideea unei succesiuni, mai ales că până acum se spunea că n-are decât fete. Or, este important pentru nord-coreeni, ca și pentru restul lumii, pentru că asta arată că există o idee dinastică, succesiunea este asigurată. Iar asta se poate adăuga anxietății pe care o suscită regimul nord-coreean', spune Juliette Morillot, citată de Ouest-France.

„Informațiile despre viața privată a liderului nord-coreean sunt rare. Nu neapărat pentru că el ține totul secret, ci pentru că, spre deosebire de ceea ce știm despre liderii lumii occidentale, viața privată este o linie roșie peste care nord-coreeanul nu trece. Este o chestiune culturală”, confirmă Juliette Morillot, citată de Digi24.ro.

„Se face distincție netă între viața privată a liderilor, care le aparține acestora și numai lor, și rolul lor de conducător, de tată al tuturor coreenilor. Nord-coreenii sunt confucianiști, discreți și pudici. Prin urmare, nu se pune problema de a vorbi despre viața privată a conducătorilor, foarte probabil și din cauza unor rațiuni de securitate”, explică jurnalista.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton