Celebrul medic francez Didier Raoult este optimist: "Epidemia COVID-19 se apropie de sfârșit!"

 Dumba Gabriela
.

Invitat să descrie situația din Marsilia, specialistul în boli infecțioase Didier Raoult dă asigurări că epidemia Covid-19 „dispare” din zonă, unde a avut „un singur caz detectat luni în ciuda faptului că au fost testate peste 1.200 de persoane”.

covid-19-5073811_1280-14covid-19-5073811_1280-14

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

„Putem vedea clar că lucrurile se opresc”, insistă Raoult. Potrivit acestuia, această încetinire a epidemiei este explicată la Marsilia prin faptul că au „diagnosticat și tratat” sistematic pacienți. Pentru că „știm că tratamentul scade durata transportului viral”, specifică specialistul, citat de Mediafax.

Profesorul este la fel de optimist atunci când vorbește despre epidemie în restul Franței. „Acest episod este rezolvat. Nicăieri nu există un al doilea val, este o curbă epidemică banală”, insistă el. „Această nu mai reflectă o dinamică epidemică. Câteva cazuri sporadice vor apărea ici și colo, în cele din urmă, dacă există cineva care este super contagios, dar toate acestea nu mai reflectă o dinamică epidemică. Epidemia se apropie de sfârșit”, concluzionează medicul.

Doctorul excentric

Didier Raoult a fost unul dintre primii doctori care au tratat pacienții diagnosticați cu COVID-19 cu hidroxiclorochină. Tratamentul aplicat de el a fost apoi popularizat de Donald Trump, înainte ca studiile științifice să dovedească exact dacă medicamentul are într-adevăr efect sau nu. Raoult, care a devenit o adevărată celebritate pe internet, este caracterizat că fiind un „doctor excentric”.

Doctorul francez susține că 91% dintre cei 2.400 de pacienți cărora le-a administrat medicamentul experimental hidroxiclorochină au reușit să se vindece de coronavirus.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton