Cel mai sănătos aliment de post. Ajută rinichii să scape de toxine

 Dumitrache Laura
.

Cel mai sănătos aliment de post. Urzica este considerat cel mai sănătos bun medicament natural. În Postul Paștelui, este indicată consumarea urzicilor. Acestea stimulează sănătatea sistemului imunitar și ajută la îmbunătățirea circulației sângelui. Pentru că a fost multi nutrienți, specialiștii recomandă consumul lor.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Urzicile sunt bogate în proteine, conțin vitamine , minerale și curăță sângele de toxine. Urzicile sunt folosite pentru a trata diferite afecțiuni, anemia sau probleme intestinale. În perioada postului, acestea sunt consumate, având o sursă bogată în proteine. Acest aliment detoxifiează organismul și crește nivelul de energie. De asemenea, acest aliment ameliorează simptomele menopauzei.

Cel mai sănătos aliment de post. Urzicile ajută rinichii să scape de toxine

Urzicile reprezintă un detoxifiant ideal pentru organismul nostru. Urzica poate asigura eliminarea rapidă a toxinelor din organism și poate îmbunătăți eficiența absorbției de nutrienți a intestinului. De asemenea, urzica stimulează sistemul limfatic, ajutând organismul să scape de toxinele în exces. Acest aliment este recomandat în diete, dar și în timpul postului. Crește nivelul de energie în această perioadă și ajută organismul.

Urzica este cunoscută ca fiind o substanță diuretică. Aceasta poate ajuta la descompunerea pietrelor din rinichi și vezica biliară, prevenind agravarea. Ca diuretic, urzica ajută la eliminarea toxinelor.

Consumul de urzică, ajutor în sarcină

Ceaiul de urzică este recomandat femeilor însărcinată. Acest aliment ajută la stimularea producției de lapte, făcând mai ușor procesul de alăptare al nou-născutului.

Urzica este benefică și pentru menstruație și menopauză. În cazul simptomelor premenstruale dureroase, urzica poate calma crampele și balonarea. Pentru femeile în curs de menopauză, urzica este utilă deoarece poate asigura o tranziție lină și acționează ca un material de restaurare.

Urzica, eficientă împotriva stării inflamatorii

Urzica este o substanță stimulatoare și este eficientă împotriva diferitelor stări inflamatorii. Cercetările arată că urzica este bună pentru durerile musculare cronice și artrită. Ceaiul de urzică poate trata guta, calmează durerile muscaulte și reduc simptomele de artrită.

De asemenea, conținutul ridicat de fier din urzică face ca aceasta să fie ideală pentru stimularea producției de celule roșii din sânge. Urzica este adesea recomandată pentru a ameliora oboseala sau anemia. Postul pare că nu oferă substanțele nutritive de care corpul are nevoie, dar iară că urzica este un aliment sănătos pentru organism.

Sursa: CSID.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton