Cel mai bătrân pacient infectat cu COVID-19 din România s-a vindecat! Nea Petrică are 92 de ani și după externare s-a apucat de săpat în grădină: "A fost greu de tot!"

 Dumba Gabriela
.

Un bătrân de 92 de ani din judeţul Botoşani, considerat cel mai vârstnic pacient infectat cu COVID-19 din România, a reușit să se vindece și a fost externat. Tot în judeţul Botoşani, o femeie de 87 de ani s-a vindecat.

b1b1

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Bătrânul din comuna Văculeşti a împlinit 92 de ani în timp ce se afla în spital. Petru Alexei, căruia vecinii îi spun „Nea Petrică” a stat internat împreună cu soția și fiica mai bine de o lună în spital, iar acum întreagă familie e fericită că a încheiat cu bine această perioadă dificilă.

Bătrânul spune că se simte ceva mai slăbit și că îi mulțumește lui Dumnezeu că l-a mai lăsat, o vreme, pe Pământ.

Posibila sursă de infectare ar putea fi chiar Spitalul Județean Suceava, unde soția bătrânului a fost internată mai întâi, apoi soțul a urmat-o, pe 24 martie. Trei zile mai târziu și fiica lor avea aceleași simptome.

Externat, bătrânul s-a întors acasă şi s-a apucat de lucru în grădină, potrivit adevărul.ro. Consătenii spun că este un om puternic, care munceşte şi la vârsta aceasta.

Nea Petrică din Văculeşti a trecut prin multe de-a lungul vieţii, de la epidemii şi până la foamete. Sătenii spun că mereu au avut o viaţă echilibrată, au muncit şi s-au hrănit natural.

„A fost greu de tot. Eram distrus, eram deshidratat. Soția suferă de varice și a fost internată în spital la Suceava. Cu două zile înainte de a mă îmbolnăvi, vineri, a venit ea din spital. Sâmbătă eu am muncit și nu am avut nimic. Duminică m-au luat frigurile de îmi venea să mă bag în sobă.', i-a declarat Nea Petrică unui reporter ProTV.

„Pe de o parte cred că sunt un om norocos, dar pe de altă parte consider că Dumnezeu îi ține mai mult pe pământ pe cei pe care vrea să îi pedepsească. Îi judecă si îi ține aici să întâmpine toate păcatele.', a mai spus bătrânul.

Medicii Spitalului Județean Botoșani spun că bătrânul vindecat, este unul dintre cei mai în vârstă pacienți bolnavi de Covid-19.

Am bucuria să declar vindecarea și externarea unui pacient în vârstă de 92 de ani din Văculesti, la această vârstă venerabilă pe care a împlinit-o în spital, pe timpul internării.', a spus Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al SJU Botoșani.

Pe de altă parte, Sorin Ganga, primarul comunei Văculești, crede că modul de viață al oamenilor, cu alimentație sănătoasă, din propria grădină și activitate fizică pentru că sunt oameni muncitori, a contribuit la vindecare.

„Cred că modul lor de viață a contribuit foarte mult. Sunt o familie cumpătată cu oameni gospodari și mai cred că pe valea asta a Văculeștiului se mai păstrează o genă pură de moldovean autentic, viguros. Și iată că au învins.', a declarat primarul.

Citește și:

Miracolul de la Iași: o bătrână de 85 de ani, care suferă de numeroase boli foarte grave, s-a vindecat de COVID-19!

Un bătrân de 101 ani, din Italia, s-a vindecat de coronavirus. A fost externat din spital ieri!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton