Ce se întâmplă în corpul tău după ce renunți la zahăr

 Raiciu Adriana
.

Ce se întâmplă în corpul tău după ce renunți la zahăr. Consumat în cantități mari, zahărul poate provoca multe neplăceri în corp. Astfel, de-a lungul timpului, specialiștii le-au recomandat oamenilor să reducă cantitatea sau chiar să renunțe la el. Totuși, mulți s-au întrebat ce schimbări au loc în corp după ce nu mai este consumat. Iată ce simptome poți avea!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Există numeroase studii care au arătat că zahărul acționează ca un drog asupra organismului nostru. Specialiștii le recomandă oamenilor din întreagă lume să reducă cantitatea semnificativ sau chiar să renunțe la el, întrucât consumul excesiv poate avea urmări dezastruoase.

Totuși, dacă reușești să renunți defintivi la zahăr, trebuie să știi că vor apărea mici schimbări în organismul tău. Iată ce se va întâmpla corpul tău!

Citește și: Dieta cu pepene verde. Cum să slăbești 5 kg în 5 zile

Citește și: Mască anti-age cu scorțișoară

Citește și: De ce este mai bună pâinea prăjită, deși îngrasă la fel.

Citește și: Alimente energizante care nu îngrașă.Ce poți mânca dacă ești la dietă

Ce se întâmplă în corpul tău după ce renunți la zahăr

Cercetătorii au efectuat un studiu pe șobolani, prin care au demonstrat că zahărul oferă dependență la fel ca un drog. Timp de 12 ore i-au privat de mâncare, iar mai apoi i-a lăsat să mănânce, dar le-a dat să consume și zahăr.

01

După o lună de zile, șobolanii au dezvoltat un comportament asemănător cu cel al dependenților de droguri. În momentul în care aveau acces la mâncare, animalele alegeau tot timpul zahărul. Totuși, atunci când erau privați de el, dădeau semne de anxietate.

Astfel, în momentul în care renunțăm definitiv la zahăr, corpul nostru reacționează în același fel. Printre simptomele resimțite se numără irascibilitate, tulburare de memorie, probleme cu somnul, apetit crescut, anxietate, depresie, oboseală, amețeli, câștigarea sau pierderea în greutate și dureri frecvente de cap.

Însă, din fericire, cu trecerea timpului, aceste simptome vor dispărea și vom observa o schimbăre radicală.

sursă foto- Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton