Ce salariu are Vladimir Putin, ca președinte al Rusiei. Liderul de la Kremlin, probabil cel mai bogat om de pe Planetă, câștigă de două ori mai mult decât Klaus Iohannis!

 Dumba Gabriela
.

Mai multe publicații de peste Ocean l-au prezentat pe Vladimir Putin ca fiind cel mai bogat om de pe planetă, dar că averea sa nu ar fi la vedere. Chiar dacă ar fi așa, este clar că nu a devenit miliardar din salariul de președinte al Rusiei, chiar dacă acesta este uriaș, comparativ cu cel al lui Klaus Iohannis de exemplu, care are puțin peste 5600 de euro.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Vladimir Putin va putea rămâne președintele Rusiei, practic întreaga sa viață. Referendumul privind revizuirea Constituției a fost validat de conaționalii săi cu peste 77%, ceea ce îi permite liderului de la Kremlin să rămână în funcție până în anul 2036.

Conform datelor publicate de mass media internațională, care a analizat declarațiile financiare ale președintelui rus, acesta ar avea acum un salariu lunar de aproximativ 11.200 de euro pe lună.

Gurbanguly BerdimuhammedovGurbanguly Berdimuhammedov

Potrivit antena3.ro, salariul lui Vladimir Putin a scăzut cu mai mult de jumătate în anul 2018, comparativ cu 2017. Ultima sa declarație de avere a indicat că liderul rus a câștigat 8,6 milioane de ruble anual – 119 048,40 EUR, în 2018 din salariul său oficial, o pensie militară, dobândă pentru economii și câștiguri de investiții.

Citește și: Un copil din Kiev a fost omorât de un obuz rusesc, în timp ce mergea pe bicicletă.Imagini cu puternic impact emoțional

Citește și: O româncă și bebelușul ei, salvați din Odesa după un apel pe Facebook:”Tot ce doresc este să îmi duc fiul în siguranță din această țară”

Citește și: Oana Roman vrea să se mute din țară, după izbucnirea războiului dintre Rusia și Ucraina:„Într-o lume cu oameni puțini, dar civilizați'

Citește și: Dragoș Dolănescu îi ajută pe refugiații de război din Ucraina:„Le pun la dispoziție casa moștenită de la tatăl meu'

Ce salariu are Vladimir Putin, ca președinte al Rusiei

În 2017, Vladimir Putin a se lăuda cu cifre mai mari. Atunci, el a câștigat 18,7 milioane de ruble, adică 257.307 euro. Conform EuroNews, salariul premierului din Rusia din acel an ar putea fi justificat prin câștigurile pe care le-ar fi dobândit din vânzarea unui teren.

Potrivit playtech.ro, Vladimir Putin apare prezentat pe site-ul oficial al Kremlinului drept deținătorul a două proprietăți. Este vorba despre un apartament de 77 de metri pătrați, cu un garaj ce măsoară 18 metri pătrați, și un apartament de 153,7 metri pătrați, rezervat funcțiilor prezidențiale în Moscova. În ceea ce privește averea totală, liderul rus ar avea undeva între aproximativ 70 şi 200 de miliarde de dolari.

De altfel, mai demult, fostul ofițer KGB a susținut că are trei mașini și o remorcă. E vorba despre două sedanuri Volgas GAZ M21 de epocă, un SUV NIVA și o remorcă pentru cort Skif. Aceasta din urmă e evaluată la 800 de euro.

Liderul rus, acuzat că ar avea și mai mulți bani în realitate

În ciuda declarațiilor lui Putin, Bill Browder, CEO-ul Hermitage Capital Management, contestă sumele apărute în spațiul public referitoare la averea celui dintâi. Acum câțiva ani, în 2017, Bill Browder a spus unei comisii judiciare din Senat că Vladimir Putin este „unul dintre cei mai bogați bărbați din lume'.

„Evaluez că a acumulat 200 de miliarde de dolari, adică 177 de miliarde de euro, din câștiguri obținute din aceste tipuri de operațiuni în cei 17 ani de putere', a transmis atunci Bill Browder, potrivit presei străine.

În urmă cu ceva timp, cei de la International Consortium of Investigative Journalist au întocmit un raport. În cadrul acestuia se arată că că cea mai mare parte a averii lui Vladimir Putin ar putea fi, de fapt, deținută legal de apropiații săi, dar și de membrii familiei lui.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton