Ce restricții se ridică începând cu 9 martie. România a ieșit din starea de alertă!

 Martin Lorena
.

Ce restricții se vor ridica începând cu 9 martie 2022. După doi ani de pandemie, România a ieșit în sfârșit din starea de alertă! Vestea a adus multă fericire în sufletele românilor care abia așteptau să revină la normal. Iată chiar aici lista cu restricții care se vor ridica începând cu data de 9 martie 2022!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Update 17:00 – Ministrul Sănătății a prezentat și măsurile „pe care le recomandă cu tărie':

  • continuăm să recomandăm purtarea măștii de protecție în spațiile deschise aglomerate, de exemplu în piețe sau în spații extrem de aglomerate, în mijloacele de transport în comun, în spațiile închise, inclusiv în unitățile sanitare, în grădinițe, școli și universități evitarea spațiilor aglomerate, indiferent că sunt închise sau deschise
  • rămâne o recomandare care ar trebui luată în considerare de către cetățeni spălatul mâinilor, utilizarea unui antiseptic testarea și, în cazul unui test pozitiv, prezentarea la un centru de evaluare sau chiar la unitatea de primiri-urgențe în cazul unei simptomatologii accentuate.

Ce restricții se vor ridica începând cu 9 martie 2022. România a ieșit, după doi ani, din starea de alertă. Odată cu această veste, mai multor români le-a apărut zâmbetul pe buze. Începând cu 9 martie 2022, o parte din restricții sunt ridicate! Locuitorii țării se pot întoarce cu pași repezi către normalitate.

Citește și: Volodimir Zelenski, mesaj pentru Rusia: „Îi vom pedepsi pe toți cei care au comis atrocități

Citește și: De ce nu s-a implicat soția lui Volodomir Zelenski în acțiuni politice:Sunt mereu păzită. Baia este singurul meu refugiu / Mărturisiri dintr-un interviu din 2021

Citește și: Cum și-a cunoscut soțul Ecaterina Ladin, alias Dalida din Las Fierbinți, și cum a fost cerută în căsătorie:„El a fost șeful meu/ EXCLUSIV

Citește și: Cine este și cum arată Ioana Balu, soția lui Chef Foa de la MasterChef. Au un fiu

Ce restricții se ridică începând cu 9 martie 2022

Ce restricții se vor ridica începând cu 9 martie 2022. România se bucură de cel mai frumos scenariu din ultimii doi ani, în contextul pandemiei de COVID-19. Conducătorii țării au ieșit public și au vorbit despre restricțiile care vor fi ridicate începând cu 9 martie. Prima și cea mai importantă pentru mulți cetățeni este renunțarea la masca de protecție în spații deschise.

Mai mult decât atât, magazinele și restaurantele vor avea posibilitatea de a rămâne deschise non-stop. În plus, odată cu încheierea stării de alertă se reiau şi evenimentele private, concertele şi spectacolele fără limită de participanţi. Cu toate acestea, unele localuri își păstrează din restricții.

Alexandru Rafila a anunțat care sunt principalele restricții la care se renunță începând cu 9 martie:

  • masca nu mai este obligatorie nici în spații deschise, dar nici în spații închise
  • accesul în centre comerciale, instituții, evenimente se poate face fără certificat verde
  • se renunță la formularul PLF la intrarea în țară

Certificatul verde, valabil doar la intrarea în țară

Ce restricții se vor ridica începând cu 9 martie 2022. Restricția privind accesul în mall pe baza certificatului verde, care atestă vaccinarea, este și ea ridicată. De mâine, certificatul care atestă vaccinarea împotriva virusului sau trcerea prin boală o să fie valabil doar la intrarea în țară.

Chiar dacă se ridică mai multe restricții începând de mâine, obligația izolării în cazul infectării cu SARS-CoV-2 rămâne valabilă, pentru a stopa răspândirea virusului.

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton