Ce legătură este între COVID-19 și bolile renale. Medicii au făcut descoperiri șocante!

 Dumba Gabriela
.

Pe măsură ce sunt analizate noi și noi cazuri de COVID-19, medicii descoperă informații șocante despre modul în care virusul SARS-CoV-2 atacă organismul pacienților infectați. Ultimele cercetări indică o legătură între noul coronavirus și bolile renale.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Chiar dacă e considerat un virus al sistemului respirator, SARS-CoV-2 pare să afecteze organe la care medicii nu s-ar fi așteptat. Pacienții par să sufere un număr năucitor de complicații, de la vomă, diaree și dureri de spate, până la cheaguri de sânge, leziuni cardiace și probleme renale.

Un studiu recent pe 5.500 de pacienți prezenta un bilanț sumbru: dintre bolnavii de COVID-19 care necesită spitalizare, peste o treime dezvoltă probleme renale. Dintre cei care au nevoie de ventilație mecanică, 90% ajung să se confrunte cu astfel de afecțiuni, citează Libertatea.

Citește și:

Simptome mai severe la infectarea cu noul coronavirus în cazul persoanelor cu boli cronice. Care este legătura între COVID-19 și bolile de ficat

Nu e clar însă cât din aceste probleme renale sunt cauzate direct de COVID-19 și cât de degradarea stării de sănătate generate de această boală. Problemele renale pot apărea ca o complicație a mai multor afecțiuni grave.

Sunt mai multe mecanisme care ar putea explica acest risc sporit. Pentru început, bolile renale merg deseori mână în mână cu afecțiunile cardiovasculare. Dacă rinichii nu funcționează cum trebuie, crește riscul de boli cardiovasculare și devenim mai susceptibili la infarcte și alte afecțiuni ale inimii – un alt factor important de risc pentru COVID-19.

O altă explicație posibilă este că persoanele care suferă de boli renale sunt deseori imunosuprimate: sistemul lor imunitar este afectat și incapabil să lupte cu infecțiile la capacitate optimă.

Citește și:

Studiu: 5 afecțiuni ale pielii care pot semnala existenţa infecției COVID-19. Ce simptome ar trebui să te trimită de urgență la medic

Una dintre teoriile cercetătorilor este că, dintr-un exces de zel, sistemul imunitar dezlănțuie o ofensivă care, involuntar, afectează și aceste organe. Această așa-numită furtună de citokine ar face tot organismul să fie vulnerabil la complicații.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton