Ce beneficii are fructul litchi. De ce nu trebuie consumat dimineața

 Raiciu Adriana
.

Ce beneficii ar fructul litchi. Află ce beneficii are, de fapt, frucutul litchi, dar și ce se poate întâmpla în organismul tău, dacă este consumat excesiv. Totodată, nu trebuie mâncat dimineața sau la un timp destul de mare de timp de la ultima masă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Litchi este un pom fructifer tropical și subtropical ce poate atinge până la 10 metri înălțime. Este originar din sudul Chinei și Asia de Sud-Est, însă a început să fie cultivat în toate părțile lumii odată cu trecerea timpului.

Ce benificii are, de fapt, fructul litchi, dar și de ce nu trebuie consumat dimineață.

Citește și: Salată de năut. Cea mai bună rețetă de post

Citește și: Iahnie de fasole. Cea mai bună rețetă de post

Citește și: Plăcinte cu cartofi și mujdei de usturoi. Rețetă de post

Citește și: Varză călită de post. Cea mai simplă rețetă

Ce benificii are fructul litchi

Fructul litchi are foarte multe beneficii, printre care conținutul ridicat de vitamina C, de potasiu și antioxidanți. Însă, dacă e consumat în cantități mai mari, acest fruct poate duce la apariția unor afecțiuni destul de grave.

Litchi conţine 82% apă, iar în 100 de grame de fruct proaspăt se regăsesc: 66 de calorii, ,8 grame proteine, 16,5 grame carbohidraţi, 1,3 grame fibre și 0,4 grame grăsimi.

Totodată, un singur fruct de litchi oferă chiar 9% din cantintatea necesară de vitamina C dintr-o zi obișnuită, scrie Csid.

De asemenea, este o sursă extrem de importantă de antioxidanți, care pot reduce riscul de îmbolnăvire cu diabet sau chiar cancer, mai exact cancerul de ficat.

Conține și oligonol, un antioxidant sintetic despre care se spune că reduce oboseala, dar și febra musculară.

De ce nu trebuie consumat dimineața

Totuși, pe lângă beneficiile pe care le are, consumul excesiv de litchi poate duce la encefalită, o inflamație a creierului.

Dacă este consumat de persoane care au deja niveluri reduse ale glucozei în sânge, acesta poate duce la convulsii şi pierderea conştienţei, ca urmare a inflamaţiei la nivelul creierului.

Astfel, trebuie să eviți să îl consumi dimineața sau dacă a trecut prea mult timp de la ultima masa pe care ai avut-o.

sursă foto- Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton