Ce alimente trebuie să consume bolnavii de COVID-19. Pot ajuta la refacerea mai rapidă a organismului

 Lupescu Anca
.

Un nou studiu arată că există câteva alimente pe care bolnavii de COVID-19 ar trebui să le consume zilnic. Studiul lansat de Fundația Vodafone împreună cu cercetătorii de la Imperial College London a identificat combinații de medicamente existente și moleculele mai multor alimente care ar putea ajuta oamenii infectați cu COVID-19.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Proiectul Corona-Al a fost lansat de Fundația Vodafone în luna aprilie, în cadrul aplicației mobile DreamLab în mai multe țări, printre care și România. El urmărește indentificarea unor combinații ale medicamentelor existente și moleculelor din diverse alimente obișnuite care ar putea ajuta pacienții cu COVID-19.

Specialiștii au descoperit că fructele precum coacăze negre, merișor, afine, portocale, lămâi și fructele de pădure , dar și legume precum varză, broccoli, ceapă, usturoi, pătrunjel și fasole, sunt de mare ajutor în tratarea COVID-19.

Medic: „Nu toate simptomele respiratorii sunt sunt o infecție COVID-19'

Medicul Oana Ciucure a făcut mai multe recomandări pentru această perioadă. Ea spune că în sezonul de iarnă, răcelile sunt normale și orice simptom respirator este semn de infecție COVID-19.

„Atunci când aveți simptome de răceală, anume tuse, rinoree, când vă doare tot corpul, sau aveți o senzație de sete de aer, sunați medicul de familie. Nu toate simptomele respiratorii reprezintă o infecție COVID. Să nu uităm că suntem în sezonul rece când pot să apară și alte infecții. Însă, din momentul în care începeți să aveți simptome respiratorii, până la clarificarea diagnosticului, vă încurajez să folosiți telefonul ca să sunați medicul de familie și să rămâneți izolați la domiciliu.

Dacă ați fost testați și sunteți pozitivi, dar sunteți asimptomatic, continuați izolarea și să folosiți vitamina C, vitamina D3 sau Detrical, zinc. Dacă sunteți pacient cu comorbidități, puteți simți agravări ale simptomelor. În cazul pacientului asimptomatic, acest pacient recurge la vitaminoterapie. Cât despre pacientul cu comorbidități, la el este nevoie și aspenter sau aspirin cardio. În cazuri mai severe, la recomandarea medicului, poate lua altceva. Dar tratamentele sunt personalizate.

Citește și: Cum i-a spus Cristina Joia, de la „Visuri la cheie', fiului ei că este înfiat:'Nu e un stigmat cuvântul adoptat. E ca și cum i-aș spune că are ochii căprui'/ EXCLUSIV

Citește și: Dragoș Bucur, confesiuni neașteptate:'Am refuzat multe castinguri pentru proiecte care s-au transformat în mari succese'. Ce spune despre câștigurile sale / EXCLUSIV

Citește și: Smiley și Gina Pistol, primul sărut în public.Artistul și-a surprins iubita de ziua ei, pe platourile de filmare de la Chefi la Cuțite

Citește și: Prima imagine cu fetiţa înfiată de Daciana Sârbu și Victor Ponta.Maria se înțelege de minune cu frații ei

În cazul în care aveți simptome, atunci introducem paracetamolul, care poate să fie la recomandarea medicului de familie de două sau trei ori pe zi. Să nu uităm, însă, că paracetamolul este bun, dar este și un hepatotoxic. Fiecare medicament are și niște reacții adverse. Există tendința de prevenție și suntem de acord cu ea, dar prevenție printr-o viață sănătoasă, o hidratare corectă, o dezinfecție și măsuri de siguranță. Dacă sunteți asimptomatic, este inutil să luați paracetamol și să vă automedicați cu acesta', a declarat medicul Oana Ciucure într-un interviu pentru TVR Timișoara. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton