Cazurile de COVID-19 la tineri, creștere îngrijorătoare! Ce trebuie să facă elevii când începe școala

 Oana Pantazi
.

Se apropie începerea școlii cu pași repezi, iar cazurile de infectare cu COVID-19 în rândul tinerilor au luat amploare. Iată care sunt măsurile pe care le recomandă OMS, odată cu începerea sezonului rece!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Conform Organizației Mondiale a Sănătații, în scurt timp situația se va acutiza, deoarece, în afară de COVID-19, vor apărea și gripele sezoniere, care, cu siguranță, vor reprezenta o problemă suplimentară pentru sistemul de sănătate.

Dat fiind că, în ultimul timp, creșterea cazurilor de coronavirus în rândul celor cu vârste între 15 și 24 de ani a devenit alarmantă, specialiștii OMS fac apel la tineri să ia lucrurile în serios și să nu se creada invincibili, notează Antena3.

Citește și: Ce salariu avea Mihaela Rădulescu, pe vremea când prezenta emisiunea „Duminica în familie'. Suma era exorbitantă

Pericolul nu a trecut!

Reprezentanții OMS atrag atenția că noul coronavirus poate afecta serios organismul, chiar dacă nu se dovedește fatal. Mai mult, aceștia recomandă ca, în momentul începerii școlilor să fie luate măsuri speciale, cum ar fi igiena sporită, distanțarea fizică și, nu în ultimul rând, adaptarea programului la cerințele fiecărei instituții de învățământ.

„Nimeni nu e invincibil. Chiar dacă COVID nu va fi fatal pentru dvs, organismul vostru poate fi afectat. Coronavirusul e o ca tornadă cu coadă lungă”, a declarat dr. Hans Henri P. Kluge, director OMS pentru Europa.

Monitorizarea gripelor de sezon

Dat fiind că se apropie sezonul rece, OMS atenționează europenii că este necesară monitorizarea gripelor de sezon, în acest an cu atât mai mult, în contextul pandemiei de coronavirus. Totuși, este puțin posibilă oprirea totală a activității în această perioadă.

„Oricum, nu se întrevede o nouă oprire completă a activitităţii, aşa cum s-a impus la începutul pandemiei de COVID-19. Nu suntem în februarie, când toată lumea a fost prinsă cu garda jos, şi singura opţiune era închiderea completă a activităţii şi apoi restartarea ei”, a mai menționat reprezentantul OMS pentru Europa.

Citește și: Cu ce s-a ocupat Magda Pălimariu înainte de televiziune și de ce a renunțat la acea meserie. Cum a fost când a intrat prima oară în direct, la PRO TV

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton