Caz impresionant la Oradea. O fetiță de 12 ani bolnavă de COVID-19 s-a internat singură la spital, pentru a-și proteja mama bolnavă de cancer

 Dana Enache
.

La cei 12 ani ai săi, Ariana oferă o lecție de viață tuturor, dar mai ales pacienților asimpomatici. bolnavi de COVID-19, care se încăpățânează să nu respecte regulile de carantină. Infectată cu noul coronavirus, fetița din Oradea a cerut în mod express să fie internată, pentru a-și proteja mama bolnavă de cancer.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Cazul Arianei, din Oradea, i-a impresionat chiar și pe medicii de la Spitalul Județean, acolo unde sunt tratați bolnavii de COVID-19. Eleva în vârstă de 12 ani a fost infectată cu noul coronavirus în urma unei întâlniri la terasă, cu prietenii ei, unde nu s-au respectat regulile de distanțare socială. Ulterior, aflând că este posibil ca Ariana să fie contaminată, mama ei a solicitat testarea. În urma testelor, al mamei a ieșit negativ, dar al fiicei pozitiv, însă fără a avea simptome. Ce a urmat, este demn de un film.

Și-a făcut singurpă bagajul și s-a internat la spital

Deși mama i-a spus să stea în carantină și să urmeze tratamentuil la domicliu, fetița nici nu a vrut să audă de această variantă, făcându-și singură bagajul pentru a se interna la spitalul județean.

„Încă de la aflarea rezultatului, Ariana a hotărât că se internează, mi-a zis că vrea s-o las la spital. Nu avea niciun semn de boală, dar ştie de pe net şi de la televizor că şi persoanele asimptomatice pot transmite virusul. Mi-a spus hotărâtă că vrea să o sun pe doamna doctor, că vrea să se interneze. I-am răspuns că eu nu vreau, dar pur şi simplu s-a dus în cameră, şi-a făcut singură bagajul şi apoi mi-a cerut să sun la Salvare, s-o ducă la spital”, a declarat mama fetiţei.

Mama Arianei îşi aminteşte că fetiţa încă dormea când a vorbit la telefon cu reprezentanta DSP. „S-a trezit pe la ora 10, mai târziu decât de obicei, şi când m-a văzut plânsă şi-a dat seama că şi al doilea rezultat a ieşit rău. Mi-a spus hotărâtă că vrea să o sun pe doamna doctor, că vrea să se interneze. I-am răspuns că eu nu vreau, dar pur şi simplu s-a dus în cameră, şi-a făcut singură bagajul şi apoi mi-a cerut să sun la Salvare, s-o ducă la spital”, povesteşte femeia.

În cele din urmă, orădeanca a sunat-o pe doctoriţa de la DSP, care a cerut să vorbească şi ea cu Ariana. După ce fetiţa a repetat că „nu vreau să dau virusul la mama”, epidemiologul a trimis o ambulanţă. „Am ieşit în curte plângând. Până să vină ambulanţa au trecut 10 minute, când a ajuns eram epuizată. A ieşit şi o vecină să ne îmbărbăteze, iar echipajul ne-a promis că vor avea grijă maximă de Ariana. Am vrut s-o însoţesc până la Infecţioase, dar nu s-a putut”, a povestit mama Arianei, pentru Bihoreanul.

După internare, Ariana a început să manifeste simptome ușoare ale bolii, motiv pentru care i s-au făcut analize suplimentare, amănunțite. Momentan, fetița se află internată și urmează tratamentul necesar.

Mama ei a fost diagnosticată cu cancer

În urmă cu doi ani, în iunie 2018, femeii i-a fost descoperită o afecţiune oncologică serioasă. A şi fost operată la Oradea, pentru extirparea unei tumori, apoi a urmat patru sesiuni de chimioterapie la Cluj, după care a continuat tratamentul la Oradea. „Medicii din Cluj mi-au spus că pot face terapia şi aici, să nu mai bat drumul până la Cluj, cu cheltuieli şi oboseală”.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton