Câți bani vor primi cei care se infectează de bunăvoie cu virusul Covid-19. Experții vor să facă teste pe oameni sănătoși

 Lupescu Anca
.

Specialiștii din Marea Britanie vor să controleze răspândirea virusului Covid-19, așa că sunt dispuși să plătească oameni sănătoși care să se lase infectați cu noul coronavirus.

Cei care acceptă să facă parte din acest experiement vor fi răsplătiți cu suma de 4 000 de euro, scrie greatdoc.ro.

Citește și: Studiu realizat de cercetători: Cum a ajuns virusul COVID-19 în România

Pașii sunt următorii: după ce se vor lăsa infectați, aceștia vor intra în carantină instituționalizată timp de două săptămâni într-un centru medical din Londra. Voluntarii nu vor avea voie să facă niciun fel de efort pe durata experimentului, nu vor avea voie să intre în contact cu alte persoane și vor fi nevoiți să respecte un regim alimentar impus de echipa de specialiști.

Potrivit specialiștilor, aceste tulpini ar cauza simptome respiratorii, care se manifestă mai ușor față de coronavirusul care a afectat până acum mii de oameni.

Citește și: 15 pacienți infectați cu noul coronavirus s-au vindecat la Timișoara: „Reușita în vindecare este una incredibilă'

Întregul personal medical care va intra în contact cu cei care s-au lăsat infectați cu noul coronavirus va respecta reguli stricte de igienă și va purta întotdeauna costum de protecție.

După terminarea experimentului, medicamentele și vaccinurile care vor da randament pe voluntari se vor testa pe pacienții care au fost afectați în mod natural de COVID 19.

Aceast experiment face parte dintr-un efort global de 2 miliarde de dolari pentru a găsi un vaccin împotriva coronavirusului, deoarece prea mulți oameni ajung să sufere complicații și să moară din cauza acestuia.

Peste 20 de vaccinuri Covid-19 sunt în prezent dezvoltate, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Citește și: Coronavirus în România. Câte cazuri sunt până acum. Bilanțul a crescut la 222 de persoane infectate, dintre care 19 s-au vindecat

Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate din Marea Britanie va trebui să fie de acord cu acest experiment înainte ca el să fie pus în aplicare.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton