Cât timp rezistă noul coronavirus în păr. Sfaturile specialiștilor: "Cel mai bine este să te speli pe cap..."

 Cica Cristina
.

Cercetătorii încearcă să elucideaze încă un mister legat de noul coronavirus, și anume cât ar putea rezista acesta în păr și cât de des ar trebui să ne spălăm pe cap!

par-coronavirus-1par-coronavirus-1

Medicul Saad Omer, directorul al Institutului Yale pentru Sănătate Globală, precum și doctorul Adam Friedman, de la Școala de Medicină „George Wasshington’, subliniază că noul coronavirus nu are viață lungă pe firele de păr atașate scalpului.

„Pe firele de păr rupte, puse pe o masă și contaminate, coronavirusul ar putea supraviețui până la trei zile. Însă, dacă este atașat de scalp, părul are unele proprietăți antimicrobiene. Totuși, cel mai bine este să îți speli părul, atunci când crezi că este posibil să fie contaminat”, a declarat Adam Friedman.

Citește și: Mihai Onilă, mărturisiri emoționante din Belgia, la 4 ani de la decesul fiicei sale:„Emily este și va fi mereu vie în inima mea. Camera ei…' Cum se simte soția lui, în urma acestei tragedii

Specialist: „Riscul să te infectezi din cauza părului este mic”

Dacă unii specialiști susțin că în această perioadă ar trebuie să ne spălăm zilnic părul, alți experți susțin că nu se pune problema de aceeași abordare ca în cazul mâinilor.

Citește și: Reguli ciudate în vremea coronavirusului. Jurnaliștii BBC dezvăluie ce semnifică „servicii esențiale” în cinci state din lume: „Singurul magazin care a rămas deschis era unul care vindea ciocolată”

„Atenție, nu cred că trebuie să fim prea agresivi! Nu se aseamănă cu spălatul mâinilor. Ne putem infecta cu coronavirus prin căile respiratorii, așa că dacă nu ai părul pe față sau dacă nu îți treci mâinile contaminate prin el, riscul să te infectezi din cauza lui este mic„, a lămurit doctorul Friedman potrivit libertateapentrufemei.ro.

Mallika Marshall, un alt specialist din America, sfătuiește oamenii să meargă la cumpărături cu părul acoperit, să se spele bine pe mâini și să dea hainele la spălat, de îndată ce se întorc acasă.

Sursa foto: pexels.com

Citește și: Rutina strictă de care să ții cont de fiecare dată când intri în casă, pentru a elimina orice risc de infectare cu noul coronavirus.Un medic explică ce trebuie făcut, pas cu pas: „Lasă geanta…”

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton