Cât ne protejează vaccinul anti-COVID-19 de la Moderna. Imunitatea nu este pe viață!

 Dumba Gabriela
.

Una dintre întrebările de pe buzele celor care așteaptă cu nerăbdare să se imunizeze împotriva COVID-19 este cât se menține efectul acestuia. Directorul companiei Moderna a dezvăluit cât timp protejează vaccinul anti-COVID-19 împotriva infectării.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Vaccinul dezvoltat de compania Moderna este capabil să ofere nu mai puțin de doi ani de protecție împotriva noului coronavirus COVID-19, după cum a declarat astăzi directorul executiv al companiei americane.

Însă este greu de estimat o perioada de protecție având în vedere că nu există, momentan, suficiente date despre perioada de imunitate oferită de ser, după cum transmite Reuters. Vaccinul nu a fost testat suficient și, prin urmare, se poate doar aproxima o perioadă de protecție a acestuia.

„Scenariul de coșmar care a fost descris în mass-media în primăvară, cu un vaccin care funcționează doar o lună sau două, este în afara discuției', a declarat Stephane Bancel, directorul companiei farmaceutice Moderna.

Cât timp ne protejează vaccinul de la Moderna de COVID-19

Directorul Moderna a mai adăugat că anticorpii generați de vaccin se pierd foarte greu din organism, astfel că protecția este asigurată pentru cel puțin doi ani de la administrare.

De asemenea, Bancel este hotărât să demonstreze lumii că vaccinul dezvoltat de compania lui este capabil să facă față și noilor tulpini de coronavirus apărute în Marea Britanie și în Africa de Sud.

Citește și:

Alex Vasilache de la JukeBox, primul artist din România vaccinat anti-COVID. Prima declarație după imunizare

Reacția lui Lucian Mîndruță, după ce soția lui s-a vaccinat împotriva COVID-19. Cum se simte Ioana

Ce avere are Ugur Sahin, după ce a inventat vaccinul anti-COVID Pfizer-BioNTech. A ajuns printre cei mai bogați oameni din lume, dar e la fel de modest!

O altă veste bună este aceea că Moderna a primit autorizarea Comisiei Europene pentru utilizarea vaccinului anti-coronavirus și în statele membre UE, citează Spynews.ro.

„Vești bune pentru eforturile noastre de a aduce mai multe vaccinuri pentru europeni. EMA a decis că vaccinul Moderna este sigur și eficient', a scris pe Twitter, miercuri, șefa Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen.

În România vor ajunge, luna aceasta, peste 3,5 milioane de doze de vaccin Moderna,.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton