Cât costă să închiriezi Castelul Bran pentru o petrecere

 Dumba Gabriela
.

Cât costă să închiriezi Castelul Bran pentru o petrecere, se întreabă toată România, după ce în presă au apărut informații despre petrecerea de pomină organizată de miliardarii lumii, de Halloween. Închirierea Castelului Bran, chiar și pentru o singură noapte, implică o sumă uriașă pentru un român de rând, însă bani de buzunar pentru miliardarii planetei.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Dacă vrei să dai o petrecere în Castelul Bran, de Halloween sau cu altă ocazie, află că trebuie să scoți din buzunar o sumă cu multe zerouri. Aici se organizează fel și fel de evenimente, de la nunți până la petrecerei tematice, însă prețul piperat îi ține la distanță pe românii cu posibilități materiale modeste. Iată cât costă să închiriezi Castelul Bran pentru o petrecere.

01-full01-full

Cât costă să închiriezi Castelul Bran pentru o petrecere

Castelul Bran este unul dintre cele mai de atracție puncte din Brașov, dar și din România. Poveștile legate de vampiri, vârcolaci și Dracula atrag mulți turiști, în special străini, mai ales în perioada de Halloween.

„Capacitatea este de aproximativ o sută de persoane, iar preţul diferă în funcţie de cerinţele clientului”, spunea, în urmă cu câțiva ani, directorul de marketing al Castelulul lui Dracula.

În acea perioadă, în anul 2010, prețurile depășeau suma de 20.000 de euro pentru o petrcere restrânsă la Castelul lui Dracula, potrivit spynews.ro.

Însă, în anul 2018, 1000 de americani au închiriat castelul pentru o petrecere de Halloween. Petrecerea a fost organizată de o agenție de turism, iar participanții au trebuit să plătească 329 de dolari de persoană. La un calcul simplu, reiese că suma totală pentru închirieire a fost de 329.000 de dolari.

Citește și: Cum arată fetele Danei Budeanu.Gemenele Maria și Dana au 17 ani

Citește și: Soprana Angela Gheorghiu, în scandal cu dirijorul Cristian Măcelaru:Eşti un laş şi un trădător, un alt român

Cine a închiriat Castelul Bran pentru petrecerea dată de Halloween

De Halloween, Elon Musk ar fi dat o petrecere de pomină în Castelul Bran, la care a invitat unii dintre cei mai bogați oameni din lume. De fapt, potrivit surselor Antena 3, Castelul Bran ar fi fost închiriat de miliardarul american Peter Thiel, co-fondator al Paypal şi prieten cu Elon Musk, cel mai bogat om al planetei.

Pe lista invitaţilor s-ar fi aflat Sergey Brin, fondatorul Google, Steve Jurvetson, fondatoul Hotmail, Luke Nosek, co-fondator al Paypal.

Castelul Bran, profit un milion de euro pe an din chirii și bilete

Cât costă să închiriezi Castelul Bran pentru o petrecere. Castelul Bran a fost clasat de Forbes pe locul doi în topul celor mai scumpe proprietăți din lume, fiind evaluat la 140 de milioane de dolari. Castelul Bran este cei mai vizitat obiectiv turistic din România şi face profit un million de euro pe an, potrivit mediaflux.ro.

Turiștii pot vizita în prezent 23 de camere, număr dublu fată de perioada când Branul făcea parte din patrimoniul național.

Biletul de intrare la Bran costă 25 de lei la ora actuală.

Scurtă istorie a Castelului Bran

Bazele castelului au fost puse de cavalerii teutoni în 1225, când a fost construită o fortificaţie din lemn. În anul 1377 şasii ajunşi pe Scaunul Braşovului au cerut regelui Ludovic al Ungariei permisiunea de la construi cu oameniilor şi pe banii lor o nouă cetate.

Aşa a luat naştere Castelul Bran, care a fost folosit de Sigismund de Luxemburg, împărat şi rege al Ungariei ca o bază strategic în 1395 când l-a îndepărtat pe voievodul Vlad Uzurpatorul, rivalul lui Mircea cel Bătrân. Castelul a fost cetate de apărare mai multe secole şi aşa a apărut şi mitul lui Dracula, datorită cârţii lui Brian Stocker. Se pare că Vlad Ţepeş nu a locuit niciodată la Bran, dar legenda lui Dracula a făcut castelul faimon în toată lumea.

În 1920, Consiliul Orăşenesc Braşov a donat Castelul Bran reginei Maria ca recunoştinţă pentru infăptuirea Marii Uniri de la 1918. Branul a ajuns în proprietatea statului în 1948 şi a fost restaurant în anii 90. În anul 2000 Branul a fost revendicat de Dominic de Habsburg. Arhiducele a intrat în proprietatea castelul în 2009 şi a fost nevoit să îl remobilize, deoarece statul român a mutat de acolo colecţii pe care le avea în proprietate.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton