Când începe postul Sfintei Mării și cât ține

 Dumitrache Medeea
.

Postul Sfintei Mării sau postul Sântmăriei este al treilea din an și este unul dintre cele mai importante. Se ține înainte de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și este cel mai scurt post din an . Iată când începe postul Sfintei Mării și cât ține.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Când începe postul Sfintei Mării. Creștinii țin în fiecare an postul Sfintei Mării, care ține două săptămâni. Astfel, credincioșii se pregătesc pentru Schimbarea la Față și Adormirea Maicii Domnului.

Când începe postul Sfintei Mării

Postul Sfintei Mării va începe la data de 1 august și se va termina două săptămâni mai târziu, pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului.

În postul Sfintei Mării există dezlegare la untdelemn și vin sâmbăta și duminica. Ziua Schimbării la Față este o excepție. Atunci va fi dezlegare la pește indiferent de ziua în care pică.

Citește și: Gogoși de post cu bicarbonat.

Citește și: Musaca de post cu vinete şi dovlecei.

Citește și: Cum se înțeleg Cristina Ciobănașu și Ruxandra Ion, mama ei adoptivă, la filmări:

Citește și: Tatăl Simonei Halep, despre logodna fiicei lui cu Toni Iuruc:

În zilele de peste săptămână din post se slujește ori Paraclisul Mare al Maicii Domnului ori Al doilea paraclis al Maicii Domnului. Dacă ziua praznicului cade miercuri sau vineri, este dezlegare la pește. 

Când începe postul Sfintei Mării

În zilele de luni, miercuri și vineri se ajunează până la ora 21.00, când se consumă mâncare uscată.

Marțea și joia se mănâncă legume fierte, fără ulei. Sâmbăta și duminica, creștinii pot consuma untdelemn și vin.

În timpul acestui post, în bisericile mănăstirești se citesc zilnic, alternativ, cele două Paraclise ale Maicii Domnului, din Ceaslov.

Postul Sfintei Mării începe pe 1 august. Lăsata secului în acest an se va ține pe 31 iulie. Dacă aceasta zi pica miercurea sau vinerea, se lăsa secul în cursul serii zilei de 30 iulie, postul ar fi început pe 31 iulie. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton