Când este Black Friday 2022 în România

 Oana Pantazi
.

Dat fiind că este așteptat cu nerăbdare în fiecare an, nu puțini sunt cei care se întreabă când este Black Friday 2022 în România. Iată când se dă startul celei mai mari sesiuni de shopping cu prețuri reduse și de unde provine numele zilei cu cele mai multe reduceri din an.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Când este Black Friday 2022 în România. Black Friday este perioada cea mai așteptată din an de către pasionații de shopping și nu este deloc o perioadă neagră pentru amatorii de chilipiuri și reduceri substanțiale. Drept urmare, în fiecare an în luna noiembrie, începe asaltul, fizic, dar și online, asupa magazinelor. Iată când se dă startul!

Black Friday Crowds Thin In Subdued Start To Us Holiday Shopping – NYCBlack Friday Crowds Thin In Subdued Start To Us Holiday Shopping – NYC

Când este Black Friday 2022 în România

Chiar dacă multe magazine au furat startul, cum se spune, și au început reducerile de ceva vreme, de obicei jucătorul care dă tonul reducerilor de Black Friday este cel mai mare site de vânzări cu amănuntul, respectiv Emag. Desigur, marile magazine online din România își stabilesc, fiecare, ziua sau perioada în care organizează Black Friday.

Citește și: Marian Vanghelie și Oana Mizil s-ar fi despărțit, după 10 ani de relație: „Nici nu am fost căsătorit, ca să divorțez”

Citește și:Ella Tina de la Puterea Dragostei e în doliu, după ce mama ei a murit:„Jumătate din inima mea a încetat să mai bată’

Citește și: Smiley și-a pierdut vocea: „Abia pot să vorbesc, intru în pauză vocală'.La ce remediu a apelat artistul pentru a putea cânta din nou

Când este Black Friday 2022 în România. Drept urmare, în timp ce unii merg pe tradiția americană și stabilesc o singură zi de reduceri, evident, vinerea, după cum spune și numele acestei tradiții, alte magazine încep înaintea celorlalți și țin perioada de reduceri o săptămână sau chiar mai mult.

Anul acesta, Black Friday începe oficial în România pe 11 noiembrie, după cum anunță blackfriday.ro. Conform experienței anterioare, perioada de reduceri se poate extinde peste ambele weekend-uri sub numele de Black Weekend 2022. La americani, în schimb, Black Friday 2022 se ține în ziua de după a patra joi a lunii noiembrie (Ziua Recunoștinței), pe 25 noiembrie 2022.

De unde provine numele zilei cu cele mai mari reduceri de peste an

Dacă tot am dezvăluit când este Black Friday 2022 în România, ar fi interesant de aflat de unde a pornit această tradiție care ulterior s-a răspândit în lumea întreagă… Dar și de unde provine acest nume dătător de fiori, în pofida faptului că este vorba de una dintre cele mai așteptate perioade din an.

Black Friday a apărut prima oară în Statele Unite, zilei ce precede Ziua Recunoștinței fiindu-i atribuit acest nume deoarece foarte mulți oameni, atrași de reduceri, au decis să meargă la cumpărături în același timp, iscându-se astfel o multitudine de accidente. Totul a ponit de la ideea de a epuiza mai repede stocurile de produse din magazine, pentru a introduce marfa specifică sezonului Sărbătorilor.

Termenul a fost folosit la vremea respectivă de către Poliția din Philadelphia pentru a descie haosul produsîn zona centrală a orașului, atât în privința taficului pietonal, cât și a celui auto. Numele de Black Friday a fost înregistrat pentru prima dată în 1966 de către Earl Apfelbaum, un dealer în timbre, notează Historia.ro. Și nu e de mirare că a avut multă vreme o conotație negativă, fiind asociat, pe rând, cu închiderea Dow Johnes, Marea Depresiune și căderea pieței busiere, evenimente petrecute în proximitatea acelei date.

De atunci însă, în Vinerea Neagră au avut loc multe incidente în SUA, inclusiv armate, soldate cu victime. Cel mai violent moment a avut loc în 2012, când doi oameni, care se certau pe un loc de parcare, au fost împușcați în fața unui Walmart din Tallahassee, Florida. Pentru comercianți însă, Black Friday este un motiv de bucurie, datorat creșterii vânzărilor.

În România, Black Friday a fost introdus în anul 2011, iar aici, din fericire, nu au fost înregistrate incidente notabile, cu atât mai mult cu cât majoritatea clienților își achiziționează produsele online.

 Foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton