Bisericile rămân închise după 15 mai, dar oficialii vin cu vești bune: slujbele religioase se vor oficia în aer liber. Ce reguli trebuie să respecte credincioșii

 Cica Cristina
.

Printre măsurile de relaxare anunțate după data de 15 mai nu se numără și deschiderea bisericilor. Totuși, există vești bune pentru credincioși, întrucât slujbele se vor putea oficia în aer liber, desigur cu respectarea unor reguli. Iată ce a anunțat premierul Ludovic Orban!

Bisericile nu se vor deschide acum, odată cu primul val de relaxare a măsurilor. Cu toate acestea, oficialii vin cu o veste bună. Pentru că vine vara și temperaturile o vor permite, slujbele religioase s-ar putea oficia în aer liber.

Citește și: După 15 mai, liber la mall, dar nu și la biserică!Raed Arafat explică de ce nu se vor deschide lăcașele de cult

„Suntem în curs de evaluare pentru fiecare restricție pe care am impus-o, și aferent a fiecărei măsuri de relaxare a restricțiilor. Se face o evaluare a riscului epidemiologic, evaluare care se face în baza a patru criterii principale.

În funcție de aceste evaluări luăm deciziile când se vor deschide activitățile. Deschiderea se va face gradual, relaxarea măsurilor de restricție va fi graduală, vom aștepta două săptămâni, practic vor fi etape de câte două săptămâni.

Vom face o evaluare extrem de riguroasă a efectelor relaxării pentru fiecare măsură și continuăm în funcție de evoluția epidemiei”, a declarat premierul Ludovic Orban, pentru a expune motivele pentru care bisericile nu se vor deschide începând cu data de 15 mai.

Ludovic Orban: „Oficierea slujbelor nu se va face în spații închise”

Premierul Ludovic Orban a specificat că, momentan, nu este posibil ca oamenii să meargă la biserică să să asiste la slujbe în spații închise. A oferit totuși o alternativă: ca aceastea să aibă loc în aer liber, desigur cu respectarea distanțării sociale, cu măști și alte reguli ce urmează să fie anunțate.

Citește și: Iohannis a anunțat: starea de urgență se termină pe 15 mai, dacă vor fi mai puține decese și mai puține cazuri de coronavirus.Apoi, se vor lua alte măsuri: „Va trebui să trăim cu unele restricţii'

Cel mai probabil, oficierea slujbelor nu se va face în spații închise, ci în afara bisericilor, în curte. Oricum vine vara și ele se vor putea organiza în bune condiții în afara bisericilor. Sigur, în condițiile de respectare a distanței fizice sanitare, cu portul măștii și cu alte reguli care vor fi impuse.', a declarat Ludovic Orban, potrivit digi24.ro.

Pe data de 15 mai România iese din starea de urgență și intră în starea de alertă, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Sursa foto: Hepta, pixabay.com

Citește și: Ce presupune starea de alertă? Încă 9 interdicții!Ce NU avem voie să facem după 15 mai

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton